Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Ff + 24-70 + go

Domyślnie Ff + 24-70 + go

Panowie, ponieważ u progu spore zmiany mi się szykują w sprzęcie (coś kosztem czegoś niestety) to zapytowywuję Czy 24-70 w połączeniu z FF sprawdzi się też w ogólnie pojętych portretach i w fotografowaniu własnej pociechy od wyjścia z mamusiowego brzuszka począwszy ? Martwi mnie trochę że to jednak krótko jest a co za tym idzie rozmycie tła szału pewnie nie robi. W domu na przykład nawet na DXie jakoś słabo mi szło z rozmyciem tła kiedy fociłem roczną Oliwkę naszej kuzynki. Stąd obawy. A może być tak że na dłuuugo 24-70 będzie moim jedynym szkłem (pod FF a nie pod DX).

Podpowiecie coś ? Najlepiej z jakimiś przykładami że nie jest tak źle jak myślę

Domyślnie

Struśiu na FF 24 f2,8 zaczyna sie już łądna głębia, także ten 24-70 w połaczeniu z 85-tką f1,4 i masz piekne portretowki do dziecka (24-70 chyba szybszy AF co przy dzieciach sie przydaje) :P
    Nikon D3s,D800, N14-24f2.8, N35f1.4, N50f1.4, N85f1.4, SB-700,900 i inne graty

Domyślnie

Hej,
    Ja właśnie dysponuję tylko takim zestawem. Tutaj możesz zobaczyć moje wypociny, znajdzie się kilka portretów. Pojedyncze pstryki są z 50/1.8
    http://michal-olszewski.blogspot.com/

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
    D700 ¦ MB-D10 ¦ N24-70/2.8 ¦ N50/1.8G ¦ N85/1.8G ¦ YN560-III ¦ thinkTANK photo

Domyślnie

Perek - jak bedzie FF to nie bedzie 85 1.4 niestety
    Olsza - zerkne wieczorkiem na kompie

Domyślnie

A może 24-120/4 VR ? Dłuższy, "wąski kąt", stabilizacja, ale światło 4...

Domyślnie

Nie bardzo wlasnie bo ma to być też na sporadyczne sluby i wole 2.8. Jakby 24-120 bylo 2.8..... Poza tym to co bym zyskal na ogniskowej stracilbym na swietle

Domyślnie

Co prawda nie mam N24-70, ale na długim końcu, przy f/2.8 jak obiekt będzie stał blisko to będziesz miał bardzo ładne rozmycie w tle... A jak trafi Ci się robienie wesela to 24-70 jako jedyny obiektyw będzie najlepszym wyborem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Nie bardzo wlasnie bo ma to być też na sporadyczne sluby i wole 2.8. Jakby 24-120 bylo 2.8..... Poza tym to co bym zyskal na ogniskowej stracilbym na swietle
    Ale coś tam zyskał na VR (mniej światła ale krótsze czasy)
    ps. radzę Ci 24-120 a sam uzywam 24-70...
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 05-12-2012 o 10:20

Domyślnie

VR na GO wplywu nie ma wiec w moich dylematch jest kompletnie pomijalny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    VR na GO wplywu nie ma wiec w moich dylematch jest kompletnie pomijalny
    Ale może mieć wpływ na jakość rozmycia - zwykle negatywny.

Dla ogniskowych 24-35mm f2.8 i wysoki mikrokontrast to jedyna recepta na akceptowalne rozmycie z zooma poza closefocus, więc o ciemniejszych zoomach bym raczej nie myślał.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów