Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Jaki aparat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Travis6Strong Zobacz posta
    Jestem przeciwnikiem tego trybu w aparatach, dla mnie aparat ma służyć tylko do robienia zdjęć.
    Jeżeli zależy koleżance na dobrym materiale to niech kupi kamere, soniacza są dobre w sumie canona też.
    Odnośnie 7D vs 60D to siódemka jest nowsza...ale to niech wypowie się ktoś inny - I'm Nikon.
    To, że jesteś przeciwnikiem filmowania w lustrzankach nie ma tu żadnego znaczenia, bo dziewczynie właśnie na tym zależy. Poza tym jeśli piszesz, że 7D jest nowszy to najpierw to sprawdź bo wprowadzasz człowieka w błąd.

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    1) Jako pierwszy aparat pchać się w półprofesjonalną puszkę (7D) - trochę na wyrost... a za miesiąc-dwa może być wart 60% - Canon ma ponoć wypuścić 7D mk II.

2) Jak filmy, to spytaj się jak idzie jej ręczne ostrzenie podczas nagrywania filmów - ani 60D, ani 7D nie mają autofocusa podczas nagrywania, a ręczne wymaga dużej wprawy...

3) Inny aparat -> Nikon D7000, Sony SLT-A57, SLT-A65, SLT-A77... Szczególnie Sony, jeśli ma filmować, bo ma ciągły, szybki i precyzyjny autofocus.
    Ostrzenie ręczne jest trudne, ale zależnie od stylu filmowania możliwe, że trzeba się będzie go nauczyć bo w połączeniu z małą głębią daje filmowy efekt którego nie uzyska się korzystająć z taniej kamery lub automatycznego ostrzenia. Prawdą jednak jest, że sony i tak wypada tu najlepiej. Niedrogiej kamery bym nie wybrał z racji tego, że obraz jaki generuje jest płaski jak deska.

Cytat Zamieszczone przez jeremi1234 Zobacz posta
    Jak chce kręcić filmy to lepiej niech zainwestuje w kamerę będzie taniej.
    Jak napisałem wyżej, zależnie od efektu jaki chce uzyskać kupienie kamery będzie albo dużo droższe w przypadku gdy interesuje ją większe matryce, albo trochę(lub bardziej niż trochę) droższe jeśli kupi kamery z wymienną optyką z serii NEX <<klik>> albo tańsze ale jednocześnie droższe, bo kupi tanią kamerę i do tego i tak będzie musiała dokupić aparat bo jak napisane jest w pierwszym poście sprzęt ma być do filmowania i fotografowania(tylko nie wiadomo czego ) Z żółtej strony mocy to na jej miejscu zainteresowałbym się D5100(dobry sensor i filmowanie też jest choć nieco okrojone) lub D7000 jeśli jest więcej gotówki bo cena jest już na rozsądnym poziomie. Są też inne opcje jak filmujące nexy, które mają peeking ułatwiający ostrzenie i matryce o rozmiarze aps-c, lub inne bezlusterkowce jak świetnie filmujące panasy,które jednocześnie wypluwają dobrej jakości zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 05-12-2012 o 10:05

Domyślnie

Oscyp33 !Niech koleżanka kupi Canona 7D i będzie miała święty spokój.

Domyślnie

Witam, napiszę tutaj bo nie chcę tworzyć nowego tematu. Stoję przed wyborem aparatu. Mam dwa zestawy do wyboru: Nikon d90, z gwarancją, dodatkowa bateria- używany, 3000 zdjęć w cenie 1800 zł lub Nikon d90 z obiektywem nikkor 35mm 1.8, używany, 4 gb karta, grip, 3000 zdjęć w cenie 2300 zł-bez gwarancji. Nie mam pojęcia który bardziej się opłaca kupić. Bardzo proszę o pomoc.

Domyślnie

raczej ten drugi ale brak gwarancji.. zależy ile pierwszemu zostało jest gwarancjii.
    D80 + 50 1.8D + 18-55 + 18-200VR

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joana920 Zobacz posta
    Witam, napiszę tutaj bo nie chcę tworzyć nowego tematu. Stoję przed wyborem aparatu. Mam dwa zestawy do wyboru: Nikon d90, z gwarancją, dodatkowa bateria- używany, 3000 zdjęć w cenie 1800 zł lub Nikon d90 z obiektywem nikkor 35mm 1.8, używany, 4 gb karta, grip, 3000 zdjęć w cenie 2300 zł-bez gwarancji. Nie mam pojęcia który bardziej się opłaca kupić. Bardzo proszę o pomoc.
    Gdybym ja miał decydować wybrałbym wersję z gwarancją, ale nie napisałaś jaka to jest gwarancja, producenta czy sprzedającego i na jaki okres.
    Gwarancja producenta typu Nikon Polska lub europejska gwarantuje bezpłatną naprawę w przypadku awarii sprzętu.
    Jeśli nie zamierzasz używać gripa to wybierz ten z gwarancją, za około 550-600 zł kupisz używany obiektyw 35 mm f/1.8, łącznie 2400 zł masz również zapasową baterię prawdopodobnie będzie to zamiennik ale tego nie wiem.
    Obydwie oferty cenowo są podobne, więc ostateczny wybór należy do Ciebie.
    Za chwilę ktoś napisze kup nowy D5100 bo jest o lata świetlne lepszy od D90 i znowu będziesz miała problem z wyborem.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Jak do kręcenia filmów to lepiej coś z Sony A
    Nikon

Domyślnie

Joana lepiej chyba założyć oddzielny temat bo się odpowiedzi przeplatają

Oszczędny w słowach Awatar misio1399
    Miasto
    Kraków/ Faringdon UK

Domyślnie

a ja mysle ze D7000 bedzie dobrym wyborem dobra jakosc filmu i obrazek bardzo przyjemny z niego wychodzi

Domyślnie

Ten z gwarancją ma jeszcze rok + rok ochrony- cokolwiek ma to znaczyć. Jest to gwarancja od producenta nie od sprzedającego.

Domyślnie

brałbym zdecydowanie ten z gwarancją

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów