Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: D90 + grip

Domyślnie D90 + grip

Jak długo powinna trzymać bateria ?

Bo nie wiem czy to wina gripa, gps czy baterii

Po załadowaniu na full 2 baterii i umieszczeniu w gripie podłączyłam GPS - będąc na urlopie - i po godzinie miałam już puste baterie więc z pamiątek wyjazdowych nici.

Pozdrawiam użytkowników forum Magda
    Pozdrawiam Magda

www | FB | Blog

Domyślnie

2 baterie w D90 powinny Ci wystarczyć na cały wyjazd urlopowy
    molier13

Domyślnie

wszystko zależy jakie są to baterie czy są to org czy zamienniki w jakim stopniu zużyte jakie stare ale już na 1 rzut oka widać ,że coś jest nie tak zdemontuj GPS choć moim zdaniem nie powinien tyle pobierać .........
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molier13 Zobacz posta
    2 baterie w D90 powinny Ci wystarczyć na cały wyjazd urlopowy
    To zależy jak długi będzie urlop
    U mnie po wykonaniu 500 zdjęć znika jedna kreska wskaźnika baterii, jedna bateria w body w pełni naładowana starcza mi na około 2000 zdjęć bez GPS.
    GPS pobiera trochę prądu, ale nie na tyle aby tak szybko baterie padły, przyczyną może być elektronika w gripie która samoczynnie rozładowuje baterie lub zużyte baterie.
    Naładuj baterie i spróbuj pojedynczo w body, zobaczysz jak długo będą działać.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Grip jeśli jest to zamiennik to może płatać różne figle. Ja mam "Meike" i też nie jest bez wad, z jedną baterią włożoną do gripa zrobie ok. 1200-1400 zdjęć (na imprezie) natomiast z dwoma, oryginał i zamiennik coś się "gryzie" bo nie dość że zrobi tylko ok 700 zdjęć to jeszcze wywala różne errory, uszkodzone zdjęcia... Zawsze robię na jednym akumulatorze i jest OK. Jeszcze jedno zauważyłem, aku. w body nawet po miesiącu nie używania niemal nic nie traci, ten sam aku, ale w gripie po ok. tygodniu już jest niemal rozładowany. Ja zawsze naładowany aku. wkładam do gripa dopiero wtedy jak mam zaczynać robotę.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Sądzę, że - o ile masz zamiennik - to gryzą się dwa aku umieszczone w gripie. Sprawdź, jak koledzy już napisali:
    - odłącz GPS - zobacz na ile zdjęć/czasu Ci wystarczy
    - włóż po jednym aku i sprawdzaj na ile zdjęć/czasu CI wystarczy

Mój Meike nie chce pracować na aku w postaci paluszków, jedynie standardowy akumulator do D90. Natomiast nie zauważyłem różnicy w rozładowywaniu, gdy aku jest w body/gripie. Jak widać, z zamiennikami często jest coś nie tak i trzeba do tego przywyknąć, jeśli się nie chce kupować oryginała.
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Domyślnie

Jeśli chcesz mieć problem w stylu czy w tym kwartale ładowałem baterie to poszukaj sobie TravoryGrip do D90.
    Elektryczna studnia bez dna. A kosztuje tyle co jedna oryginalna bateria.
    W życiu bym nie zamienił na oryginał a tym bardziej na zamienniki z dwoma bateriami.
    Na jednym załadowaniu robiłem po 2000 fotek i schodziła jedna z pięciu kresek pojemności.
    Raz zrobiłem nocą ponad 500 30 sekundowych fotek i też zeszła jedna kreska.
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

Grip mam oryginalny, baterie 2 szt nie oryginały. Naładowałam na full i wybieram się dziś na focenie. Zobaczę jak się teraz zachowają. Gps zostaje w szufladzie.
    Pozdrawiam Magda

www | FB | Blog

Domyślnie

Odlącz gps, mam gripa z jednym orginałem i zamiennikiem i trzyma bez problemu
    D600 / Tamron 17-35 2.8-4 DI OSD / N70-300 VR IF ED / N35 1.8 ED
    Olympus E500 / Sigma EX 30 1.4 / Zuiko 14-42 /

Uprawnienia umieszczania postów