Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Domyślnie

No i w pionie oczywiscie.... bo lubie piony Kilchurn Castle, 2.5h jazdy, ale za to towarzystwo doborowe... Robert! Smiechu do rozpuku... Zimno, MOKRO no i zimno

Kilchurn Castle

|Nikon D200|Sigma10-20mm@10mm|f/8|ISO100|2.5 & 1.3 & 5 sek.|

Pozdrawiam i o opinie prosze.

edit:

Z rozmowy na priv z grzegorzdz72: (udostepnione za zgoda Grzegorza)

Witaj !

Bardzo podoba mi sie obrobka na Twoich zdjeciach, jesli mozna wiedziec jakich uzywasz programow ?
    (...)
    pozdawiam

grzegorzdz72

ODPOWIEDZ:

Milo mi to slyszec!

Do obrobki zdjec uzywam tylko i wylacznie Photoshopa, ale czasem sie zdarzy, ze i Lightroomem sobie pomoge (ale coraz mniej). Dla mnie jest to opcja spedzania wolnego czasu... poznawanie nowych funkcji photoshopa. W planie mam nakrecic film jak robie zdjecia od wyjazdu i kadrowania po przez post procesing... ale ile mi to zajmie to nie mam zielonego pojecia. Napewno pierwszy klaps bedzie po swietach

Odnosnie składania zdjec robie to na maskach, selektywnie. Jesli juz mam kadr i prawidlowe naswietlenie RAW robie dodatkowo 4 zdjecia (-1E/V, -2E/V, +1E/V i +2E/V) dla pewnosci, ze mam wszystkie szczegoly.

W lightroomie synchronizuje balans bieli oraz "korekcje obiektywu" aby byly jednakowe. Otwieram RAW ten z prawidlowym naswietleniem i patrze co mozna poprawic i czego mi brakuje... np.: z chmur mozna wycisnac wiecej wiec nakladam niedoswietlone zdjecie (dla wiekszego kontrastu) i maluje delikatnie (np na 20%, pedzlem przez maske). To samo z niedoswietleniami... jesli cos jest czarne, nakladam maske z przeswietlonym zdjeciem i maluje na jasno...

Widac to w opisie, czesto podaje czasy z jakimi bylo dane zdjecie naswietlane, pomaga (mam nadzieje) innym adeptom fotografi to zrozumiec.

(...)

Pozdrawiam i milej niedzieli.
    Sebastian
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 26-11-2012 o 21:27
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Oglądam na lapku więc z przymrużeniem oka napiszę... Zaj.....cie mi sie podoba
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Chyba krzywo na fotelu siedzę bo mnie to zamczysko się chyli w prawika. Elegancja francja... zdjęcie typowo wystawowe. Widziałem szkic więc wszystko jest jak powinno

Domyślnie

No Sebek, mega jest, warunki perfekcyjne dla tej miejscowki, aura dodala klimatu, kolory jak to u Ciebie, ja takie lubie.

Domyślnie

Nie lubię pionów. Tutaj też mi nie pasuje, chciałoby się więcej boku.

Ale obiektywnie oceniając, pomijając osobiste gusta - to ładnie to wygląda Pierwszy plan, ciekawy drugi, w tle niebo dobre. Na Twoim poziomie

Domyślnie

Kadr Ok, ale z kolorem to trochę pojechales
    Niemniej jednak prezentuje sie BDB
    Ostatnio edytowane przez Bartekkw ; 25-11-2012 o 02:56
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Kadr Ok, ale z kolorem to trochę pojechales
    Niemniej jednak prezentuje sie BDB
    Seb nie pojechał, on tak ma. Zadziwiające, że u niego fiolety i róże działają dodatnio, również w tym przypadku. No i jest rozpoznawalny, czego nie każdy dostępuje. Dla mnie klasa i tyle.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Bardzo fajne te rudzielce na pierwszym planie, w takim kolorze są piękne.
    Pomarudzę jeszcze i tu Tobie, że ten cień na zboczu za bardzo w czerń wpada i ruiny mogłeś bardziej zdecydowanie umieścić w kadrze ...pomijając to, jest pycha!

Pozdro! =]

Domyślnie

miodne zdjęcie, do kolorów przywykłem, ale tutaj jest świetny detal którego czasami brakuje, kompletny brak takiego charakterystycznego jak to nazywam "hdr look and feel" za którym nie przepadam (mało powiedziane), jest światło, są plany, za pionami nie przepadam ale tutaj pion dobrze się broni - bardzo podoba mi się to zdjęcie ( może z wyjątkiem trochę twardej linii pomiędzy lewym czarnym zgórzem a chmurami pewnie wynika to ze zmniejszenia).
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    Chyba krzywo na fotelu siedzę bo mnie to zamczysko się chyli w prawika. Elegancja francja... zdjęcie typowo wystawowe. Widziałem szkic więc wszystko jest jak powinno
    Jarku, zdjęcie nie leci. Złudzenie optyczne. dy się przyjrzysz po prawej stronie jest droga dojazdowa do zamku, później woda i dopiero brzeg. Zamek osobno prostowałem do pionu bo na 10mm wyglądał jak wieża w Pizie. Trochę pracochłonne ale konieczne.

Dziękuję za mile przyjecie. Z kolorami ja tak mam, bije się w pierś.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów