Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Torby Mekko

Domyślnie

Witam. Mam obecnie torbę MEKKO REPORTER R1X, prędzej użytkowałem Domke F2. Nie silę się na porównanie obu modeli, nakreślę jednak kilka spostrzeżeń. Spotkałem się gdzieś z opinią, iż Domke F2, mimo że ogromna nie jest, to jest bardzo pakowna; prawda (mniejsza od Mekko R1X). W Domke F2 mieścił się D700 z gripem, D300, N80-200, N20-35, N85, N35, N28-85 i SB 900. Przyznam jednak, że to maksymalne obładowanie; torba świetnie się nosiła, przylegała do ciała, umożliwiała łatwy dostęp do sprzętu. Raz bardzo zmokła, ale sprzęt w środku był suchy (torba nie ma żadnych dodatkowych zabezpieczeń przed deszczem).

Mekko natomiast to z zewnątrz gabarytowo zdecydowanie większa torba; w środku ma dużo wolnej przestrzeni; całość zabezpieczona jest odpowiednimi usztywnieniami, co zmniejsza przestrzeń wewnątrz praktycznie do tej jaką ma Domke F2. Zmieszczą się bez problemu dwa aparaty, dwa zoomy typu 24-70+ 70-200 i nawet 4 stałki wielkością zbliżone do N85 1.4. Lampę można śmiało włożyć do bocznych obszernych kieszeni. Trzeba przyznać, że większe gabaryty oraz usztywnienie wewnętrzne powiększają wagę torby. Pasek wg mnie całkiem znośny choć na początku dość sztywny. Domke jest zrobiona ze zdecydowanie bardziej "plastycznego" materiału- lepiej się nosi, ale jest mniejsza, a w środku mam mniej zabezpieczeń.

W Mekko irytują mnie rzucające się w oczy napisy po bokach, ale to można odpruć

Zbanowany
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojtko Zobacz posta
    W Mekko irytują mnie rzucające się w oczy napisy po bokach, ale to można odpruć
    No pewnie Jak sie je odpruje, to kazdy pomysli ze to Domke.. wow!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów