Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Jaka torba ?

Domyślnie

Panowie...
    Mam do Was pytanie. Jak długo będziecie nosili Wasz sprzęt w torbie na ramieniu?

Pytanie może i dziwne ale ja już się z tego wyleczyłem. Takie rozwiazanie jest dobre na max 3h ale dłuższe noszenie.... Od kilku lat używam plecaka i wygoda noszenia całego sprzętu jest nie do porównania. Fakt, szybkość dostępu do sprzętu jest troche dłuższa ale ta wygoda w moim przypadku wygrała.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Mam D200 od dobrych kilku lat aktualna jest trochę inna wkładam cropowego canona, trzy obiekty w tym jeden na korpusie jeden to 70-200/4 kiedyś wkładałem 70-200/2.8 filtry okrągłe (ze trzy albo cztery sztuki), prostokątne w swoim opakowaniu też lowepro (S&F Filter Pouch 100) (jak mi zaczynają przeszkadzać w torbie lub chce je mieć łatwo dostępne to idą na sliplocka torby lub na pasek) i jakieś drobiazgi baterie, karty, chusteczki, telekonwerter, wężyk taki podręczny zestaw. Gdy wyciągnę filtry prostokątne na zewnątrz to mam miejsce na jeszcze jeden obiektyw i butelkę wody (lub dwa obiektywy).
    O szybkim dostępie od góry zapomnij to bajer nie użyłem ani razu, torba jest trwała i w miarę wygodna (w starym modelu jest inny pasek ma "krzywą" podkładkę i lepiej się układa na ramieniu). Jest spory kłopot z osłonami przeciwsłonecznymi jeśli doliczyć osłony to będzie trudno zmieścić to co napisałem. Mam też dodatkowe akcesoria (Lens Case) które można powiesić na splipocku toby. Wielkość 200 oceniam jako "bardzo w sam raz znaczy na styk" mniejszej bym nie kupił - ale ja raczej ograniczam ilość noszonego sprzętu - nie lubię dźwigać. Korpus z założonym 70-200 upycha się nogą to znaczy zapnie się klapa ale zamek wewnętrzny już nie.
    Jeśli piszesz korpus 4 obiektywy, lampa i akcesoria to moim zdaniem jest to na styk - na pewno wejdzie ale zależy od wielkości szkieł, doradzam ogląd na żywo i głęboką myśl że torba jest zawsze za mała.
    Wg. producenta wchodzi tam pro dslr 1-2 szkła lampa i akcesoria - oznacza to że da się wcisnąć więcej ale dostęp będzie niewygodny.

Co do pytania powyżej (torby będą istniały zawsze) to mam też plecak kata i używam go intensywnie nawet w mieście, a pewnie kupię kiedyś jeszcze jedną torbę typu messenger, noszenie plecaka po mieście jest wygodne ale ... nie zawsze chcę wyglądać jak wielbłąd a muszę zabrać sprzęt.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 10-02-2013 o 11:08
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Polecam obejrzeć jeszcze torby tej firmy, wprawdzie z usa, ale może warto?
    http://http://www.undfind.com/

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów