Szukaj
Popracuj na balansem bieli. Nie koniecznie musi być do końca poprawny, nawet jeśli kolory mają być "przesunięte" to warto było by to zrobić tak aby wyglądało atrakcyjnie. Oświetlenie też kuleje. Spójrz na tą plamę światła na nosie modelki na zdjęciu trzecim. Przecież to jest kompletnie bez sensuGeneralnie modelka powinna być mocniej i bardziej przemyślanie oświetlona. Można by tu wiele napisać wymyślając np set up'y ale wygląda na to, że Ty musisz zacząć od uczenia się podstaw. Jedynka podoba mi się w sumie taka jak jest, kadr jednak mógłby być lepszy.
próby bym powiedział, a nie foto które zatrzymuje choć na chwilę
3 to jakies nieporozumienie zupełne. Modelce sie to podoba ?
Ogólnie tak jak napisano - zaopatrzyć sie w lampki, statywy, parasolki. Poczytać o podstawach żeby nie było takich niewytłumaczalnych kadrów jak na 4. Potem poczytać o swietle i o błyskaniu. Potem ćwiczyć, pokazać efekty i sie nie poddawać po kolejnym forumowym opitolu![]()
Ostatnie jest całkiem, całkiem.
Pozdr.
Nikon System
gdybyś usunął ostatnie i zatytułował : powrót z imprezy, byłbym na tak.
Żeby robić dobre zdjęcia, nie trzeba od razu ciężarówki sprzętu, ale fakt, że im mniej sprzętu, tym więcej pracy i pomysłowości trzeba w to włożyć... Najlepiej poszukaj zdjęcia które Ci sie naprawdę podoba, spróbuj się dowiedzieć jak było robione i próbuj zrobić takie samo, do skutku ...
Pierwsze nawet może być ... taki dobry początek "dziwkarskiego" reportażu...
Spoko, dzięki za komentarze.
Troszkę pracy jeszcze przed Tobą na moje oko, ćwicz i się nie zrażaj... jak masz oko to będzie coraz lepiej.
Troszkę gratów w ciężkiej torbie....
Nie zrażam się absolutniete zdjęcie są z początku jakby mojej kariery z aparatem.
Skontaktuj się z nami