Szukaj
Wybacz, ale ja jestem na nie.. Modelka jest, sprzęt też. Sporo pracy przed Tobą. To raczej śmietnik, a nie album i nie jest to glamur i moda. Ps. Pani na ostatnim foto wygląda jakby miała dziurę w rajstopie tuż nad miejscem gdzie kończą się buty (lewa noga).
Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła
Rozwiń proszę "Sporo pracy przed Tobą". Co do dziury to racja...umknęło to mojej uwadze. Oczywiście jeśli zły dział, to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Ostatnio edytowane przez rowerser ; 27-11-2012 o 23:08
Zdjęcie pierwsze - kosz. Ujęcie i kadrowanie - nie trafia do mnie totalnie. ISO wysokie. Brak opanowania aparatu - kadrowanie/kompozycja. Resztę niech dopowiedzą inni koledzy i koleżanki. Z całej serii 3 najlepsza.
Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła
bardzo słabe światło, zero klimatu, stylizacja od czapy...
Te zdjęcia to dramat przede wszystkim ze względu na światło. Zainwestuj w jakieś dobre warsztaty albo przynajmniej poczytaj więcej forum zanim zaczniesz coś zamieszczać.
Coś więcej o tym świetle Panowie napiszcie,bo stwierdzenie, "słabe światło" mało mi mówi. Co do klimatu i zamysłu to miał być lekko ponury i dziwkarski.
ogólnie słabo - zupełnie nie ogarniasz światła, balans bieli siadł, brak spójności. Jakosc zupełnie tragiczna. A krzywe kadry to juz ewidentne niechlujstwo.
Ja nie byłbym tak krytycznie nastawiony do zdjęć, bo odnajduję tu jakiś pomysł, miejsce. Natomiast w technicznej części jest kilka błędów, np zdjęcie 3 - włosy są lekko zielone (balans bieli, mieszane źródło światła) a co najgorsze światło tak pada, że tylko nos jest oświetlony i tworzą się cienie, które nie dodają uroku i chyba nie o taki efekt chodziło...
aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio
Ok, dzięki za komentarze![]()
Skontaktuj się z nami