Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Status naprawy w Nikon Polska

Do znawców tematu, czy Nikon zmienia status naprawy po odesłaniu sprzętu do klienta? Moje body zmieniło status na naprawione w piątek i nie wiem, czy już je odesłali czy nie. Jak to jest z tym statusem i ile czasu po naprawie mogą je pakować i wysyłać?
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

W moim przypadku od zmiany statusu na "naprawione" do wysyłki minęły 2 robocze dni.
    Tak samo - naprawili w piątek (rano zmienił się status), ale wysyłka była we wtorek.

Domyślnie

A po wysyłce nie zmieniali statusu na wysłane? Wysłali chociaż info o wysłaniu i numerze nadania?
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    A po wysyłce nie zmieniali statusu na wysłane? Wysłali chociaż info o wysłaniu i numerze nadania?
    Po wysyłce również zmienia się status, działa to tak:
    1. Status naprawa zakończona.
    2. Sprzęt został wysłany do klienta, mogłem niedokładnie to sformułować ale coś w tym stylu, taki status nie oznacza że paczkę odebrał kurier tylko sprzęt został spakowany i przygotowany do wysyłki.
    Od tego momentu za dobę lub dwie kurier odbierze przesyłkę i sprzęt pojedzie do klienta.
    W dniu otrzymania przesyłki otrzymywałem SMS-a oraz e-malia o treści: Firma Nikon wysłała do państwa przesyłkę o nr.xxxxx.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

No to moje body od piątku leży i czeka na zapakowanie...... Super serwis, nie ma co,,,,, po prostu brak słów.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Po wysyłce również zmienia się status, działa to tak:
    1. Status naprawa zakończona.
    2. Sprzęt został wysłany do klienta, mogłem niedokładnie to sformułować ale coś w tym stylu, taki status nie oznacza że paczkę odebrał kurier tylko sprzęt został spakowany i przygotowany do wysyłki.
    Od tego momentu za dobę lub dwie kurier odbierze przesyłkę i sprzęt pojedzie do klienta.
    W dniu otrzymania przesyłki otrzymywałem SMS-a oraz e-malia o treści: Firma Nikon wysłała do państwa przesyłkę o nr.xxxxx.
    TWÓJ PRODUKT ZOSTAŁ WYSŁANY 27/03/2012.

Tak dokładnie brzmi status informujący o wysyłce sprzętu, znalazłem jeszcze starą fakturę z danymi i sprawdziłem.
    27.03.2012 to był wtorek, kurier w tym przypadku był w piątek.
    Innym razem kalibracja body, skalibrowali następnego dnia po otrzymaniu, wysyłka kurierem, można powiedzieć naprawa expresowa ale na wysyłkę sprzętu do mnie czekałem prawie tydzień.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Czyli po prostu kpina. Wypuszczają na rynek wadliwe sztuki, wiedza o tych wadach i wcale nie spieszą się z ich usuwaniem. Ech, to było chyba ostatnie moje body od Nikona, o wadach którego krążą legendy - teraz już wiem, że część jest prawdziwa.....

Domyślnie

Mam złamaną nogę i tak nie mam jak fotografować w tej chwili - biorąc pod uwagę to oraz to że kończyła mi się gwarancja na obiektyw (do 15.0 postanowiłem wysłać do serwisu parę rzeczy
    Sprzęt (D800 -AF lewy skrajny + 24-70 problemy z ostrością) wysłałem 13.08.2013> 14 rano został odebrany w serwisie Nikona (sprawdziłem status przesyłki).
    Po kilku dniach zaniepokojony tym że nie dostałem nawet potwierdzenia na mail> napisałem maila na którego dostałem odpowiedź 19.08.2013 z numerami zleceń i informacją że wg. nich przesyłka nadana została przeze mnie 14 a przyjęta przez nich 19... od tego momentu przez 9 dni miałem status "oczekuje na naprawę". Wczoraj od razu zmienił się na "zlecenie zamknięte" Dzisiaj już drugi dzień ten sam status... Tak szybko zreperowali/przetestowali że nawet nie miałem info że jest w naprawie? i co oznacza "zlecenie zamknięte"? Jestem głupi nie nadążam za ich systemem przyjmowania/reperowania/odsyłania/informowania klienta... Ktoś coś wie? Albo może miał taki status i orientuje się w jakim czasie po nim można oczekiwać sprzętu z powrotem?
    FX+DX S10-20mm4-5.6 + N24-70mm2.8D + N50,85mm 1.8D + N80-200mm2.8D + SB900

Domyślnie

Tylko jedno można wywnioskować, że uznali gwarancję (albo nie znaleźli problemu).
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

W moim przypadku od czwartku mam status: Zlecenie zamknięte. Zanim dojedzie to akurat będzie miesiąc. Też uważam, że to kpina taki czas realizacji

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów