Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: 50 mm do F65

Domyślnie 50 mm do F65

Chciałbym kupić do mojego F65 jasne stałoogniskowe szkło AF 50 mm (na razie mam tylko standardowego kita Nikkor 28-80). Mam raczej małe doświadczenie w tym temacie, dlatego chciałbym się Was poradzić. jaki obiektyw wybrać?

Słyszałem, że Nikkor 50MM F1.4 AF D jest niezły, co Wy na to?
    I jeszcze jedno pytanko? Czy w/w obiektyw występuje w wersji G (tzn. bez pierścienia przysłon)? Szukałem w necie i nic takiego nie udało mi się znaleźć....

Z góry dzięki za pomoc!!!

Domyślnie

To swietny obiektyw. Nie wystepuje w wersji G.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

wszystko zależy ile masz kasy , bo jeśli sporo ,to kupuj bez wahania 50/1,4 lecz i 50/1,8 D ma swoje zalety i czasmi wystarcza ,a jest dużo tańsza wersją
    1Gb ; 055PRO + 141RC

Domyślnie Re: 50 mm do F65

Cytat Zamieszczone przez Ijon Tichy
    Chciałbym kupić do mojego F65 jasne stałoogniskowe szkło AF 50 mm (na razie mam tylko standardowego kita Nikkor 28-80). Mam raczej małe doświadczenie w tym temacie, dlatego chciałbym się Was poradzić. jaki obiektyw wybrać?

Słyszałem, że Nikkor 50MM F1.4 AF D jest niezły, co Wy na to?
    I jeszcze jedno pytanko? Czy w/w obiektyw występuje w wersji G (tzn. bez pierścienia przysłon)? Szukałem w necie i nic takiego nie udało mi się znaleźć....

Z góry dzięki za pomoc!!!

Nikkor AF 50mm f/1,4D to bardzo dobre szkło. Ja sam używam z moim F100 i sprawdza się rewelacyjnie. Warto wydać na nie kase. Nie występuje w wersji G.
    pattom

Uprawnienia umieszczania postów