Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Szkocja

Domyślnie Szkocja

Witam wszystkich forumowiczów, jest to mój pierwszy post na forum .
    Wrzucam zdjęcia z pobytu w Szkocji. Proszę o krytykę abym mógł wyciągnąć jak najwięcej wniosków.
    Nadmienię, że zabawę z fotografią dopiero co zaczynam.

1.
    2.
    3.

W trójce bym inaczej wykadrował. Po obu stronach coś tam wystaję -jakieś fragmenty budynków- przeszkadza to strasznie. Poza tym te słupy z oświetleniem są niepotrzebne .Gdyby chociaż były symetryczne do siebie, to może by dało to jakiś efekt ,a no i musiały by być większe. Budynek za wieżą leci w lewo. Jedynka i dwójka ciekawe ,choć obróbka taka sobie na jednym i na drugim. Może B&W?

Domyślnie

Dziękuje za rady, postaram się poprawić i wrzucić

Domyślnie

Trójka bardzo fajna ale tak jak kherrowca już pisał przyciąć a 1 i 2 mi się podobają.
    D600 / N-24mm 2.8 / N-35mm 2 / N-50mm 1.8 / Tamron 70-200 mm 2.8 / Nikon SB-600

Domyślnie

4

Poprawiłem tak jak doradziliście (tzn starałem się poprawić a czy wyszło to oceńcie).

Domyślnie

1. Mi się podoba, choć leci w lewo. Czemu nie wyprostowałeś kadru? Kolory są ok.
    2. Nie pasuje mi ta kolorystyka. Widać, że była kombinacja kolorów. Może się to podobać ale ja jestem za odwzorowaniem warunków zastanych na zdjęciach architektury.
    3. Po poprawie i pokazaniu wersji 4 jest lepiej ale nadal krzywo. Wszystkie pokazane kadry lecą w lewo.

Widać oko i potencjał. Nie rezygnuj ze zdjęć architektury.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

Domyślnie

Dzięki za uwagi, muszę w takim razie bardziej na to zwracać uwagę

Uprawnienia umieszczania postów