Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: ERROR w D90

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Czechowice-Dz.

Domyślnie ERROR w D90

Witam wszystkich użytkowników D90-tki. Parę tygodni temu kupiłem sobie tą puszkę ale do tej pory leży w serwisie.
    Problem polega na tym, że przy naciśnięciu migawki co pewien czas wyskakuje ERROR. ERROR wyskakuje również, za
    każdym razem po wciśnięciu przycisku do podglądu głębi ostrości. Do aparatu podłączyłem obiektyw Tamrona SP 70-300mm,F/4-5.6 Di VC USD. Raz już aparat wrócił z serwisu ale problem nie zniknął. W sklepie podłączyłem dla pewności dodatkowo obiektyw NIKKORA żeby wyeliminować ewentualnie wadę obiektywu. Wszystko było tak samo jak z Tamronem tak więc aparat trafił spowrotem do serwisu. Podobno D80 to klasyczna usterka. Nie wiem czy ktoś miał podobny problem czy ja nie doczytałem czegoś w instrukcji.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Ja mam 3 obiektywy ale wszystkie nikona i u mnie żaden błąd się nie pojawia. A co powiedzieli w serwisie? Jeśli nie dawno kupiłeś to może spróbuj oddać (wymienić u sprzedawcy na inny model) w związku z niezgodnością towaru z umową.

Domyślnie

najpierw spróbuj zresetować do ustawień fabrycznych i wyjąć po tym baterię na kilka minut
    D80 + 50 1.8D + 18-55 + 18-200VR

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Czechowice-Dz.

Domyślnie

Aparat z serwisu przyszedł bez żadnego wpisu tak jak by nikt nic z nim nie robił. Bateria była wyciągana na dłużej niż kilka minut. Chyba poczekam do trzech napraw serwisowych i wymiana na nowy zgodnie z przepisami.

Domyślnie

Skoro nie ma wpisu w książeczce to jak jakby wgl. tam nie był.

Domyślnie

i nadal masz to samo?
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Domyślnie

A jak udowodnisz jakąkolwiek naprawę serwisową bez wpisu w karcie gwarancyjnej? Poza tym, o ile mi wiadomo, to teraz mogą naprawiać aparat nieskończoną ilość razy.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kw95s Zobacz posta
    Skoro nie ma wpisu w książeczce to jak jakby wgl. tam nie był.
    Cztery razy korzystałem z serwisu nikona, dwa obiektywy i dwukrotnie body, wszystko w ramach gwarancji, nigdy nie było wpisu w karcie gwarancyjnej, dołączali tylko fakturę z opisem wykonanych czynności.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

faktura powinna wystarczyć co nie zmienia faktu, że w książeczce powinna być data, pieczątka i podpis albo tylko pieczątka i podpis

Domyślnie

No ale co twierdzi serwis?.
    Cos robili, czy uznali ze wszystko gra?.

Nigdy nie mialem czegos takiego, niezaleznie co bym zapial.
    Tak rozkminiam i jesli masz ten error rowniez przy wciskaniu przycisku podgladu glebi ostrosci.
    To moze to jakas usterka mechanizmu sterujacego przyslona...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów