Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: D 90 i stałka

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D 90 i stałka

witam
    Wiem ,ze takich tematów była cała masa ,cześć przejrzałem ale mimo to mam pytanie
    Chciał bym kupic jasną stałke ,budżet do 1500zł ,do czego mi jest potrzebna? koncerty,wydarzenia kulturalne ,imprezy sportowe /hala/ no i imprezy rodzinne /wesela i imieniny u cioci /ogolnie zdjecia w dość ciemnych miejscach.Dodam ,ze przeszedłem z Soniaka na Nikona i mam tylko kita 18-105 i 70-300 VR ,lampy puki co brak.

Domyślnie

Jednej stałki na to wszystko nie znajdziesz...
    sport to raczej jasny telezoom - 70-200/2.8 - cena wysoka
    na koncerty 35/1.8 powinien się nadać
    imprezy rodzinne - 35/1.8, ale może być za wąsko
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Chcesz robić bardzo dynamiczne zdjęcia więc ze stało-ogniskowym będzie Ci ciężko kup tamrona 17-50 2,8 jak dobrze zakombinujesz starczy Ci na jakiegoś SB-ka. Potem zainwestuj w 35 1,8 i jakiegoś zooma 70-200 jak pisał kolega wyżej.

Domyślnie

Kup 35 f/1.8. Moja na koncertach, fotografując z fosy, sprawdza się wyśmienicie.
    2xFX, 14-24-70-200 2.8, 35 1.4, 85 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FullMaverick Zobacz posta
    Kup 35 f/1.8. Moja na koncertach, fotografując z fosy, sprawdza się wyśmienicie.
    do fosy niestety nie tak łatwo się dostać, 70-200/f 2.8, niezawodny z większych odległości.
    NIKON - D4S + D800 i kilka słoiczków

Domyślnie

35 1.8 + po taniości 50 1.8D (jak się nie sprawdzi to sprzedasz bez strat).
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Kup na początek 35/1.8. Jeśli masz taką możliwość sprawdź jak będzie działała z Twoim body, żeby uniknąć ewentualnych nieprzyjemności - niektórzy wolą 35/2, podobno działa im lepiej z D90 - widziałem gdzieś taki wpis na forum.
    Jest jeszcze taka możliwość, że znajdziesz kogoś, kto mieszka blisko i posiada interesujące Cię obiektywy - zapytać na forum nie zaszkodzi.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie .....

Domyślnie

Witam Wszystkich!
    Ja tez się zdecydowałem na 35mm 1.8
    Właśnie złożyłem zamówienie na D90 + 35 1.8. Ponieważ dopiero zaczynam z nikonem - wybrałem ten obiektyw na start, zamiast tradycyjnego 18-105.
    Sądzę - po zapoznaniu się z opiniami na tym forum - że będzie to dobry obiektyw do poznania puszki nikona.
    Kiedyś w czasach analogów miałem Canona EOS, później kompakty cyfrowe. Obecnie mam Lumix DMC FZ30 i Canon PowerShot 720IS - każdy do innych zastosowań.
    Od dłuższego czasu miałem ochotę ponownie kupić lustrzankę i tym razem wybrałem Nikona. Wiem, że D90 to trochę stary model, ale na początek wystarczy.
    Co do obiektywu, to wybrałem go całkowicie świadomie i mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania. Oglądałem zdjęcia robione tym zestawem i uważam, że się sprawdzi.

Domyślnie

D90 i 35 1.8 to bardzo dobry zestaw na początek w nowym systemie. Z czasem pewnie dokupisz kolejne szkiełka albo zmienisz system "póki jeszcze nie mam rozbudowanej szklarni"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez white Zobacz posta
    D90 i 35 1.8 to bardzo dobry zestaw na początek w nowym systemie. Z czasem pewnie dokupisz kolejne szkiełka albo zmienisz system "póki jeszcze nie mam rozbudowanej szklarni"
    A jak się zgra D90 z sigmą 30 1.4?
    Wałasnie jestem na tym samym etapie. Pół roku po zakupie 90ki z 18-105 szukam jasnej stałki w takim zakresie.
    Z tego co czytałem to sigma lubi się pomylić z trafieniem na AF i około 1tys droższa.
    Przechodzony nikon trzyma cene a sigma idzie w dół na około 50%.
    Pozdr.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów