Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Once Upon a Time...

Witam serdecznie
    Łączny czas naświetlania to 2h 24min (36 klatek x 4min). Całość oświetlona przez księżyc (ok 82% widoczności).

Opinie i sugestie mile widziane
    D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi

Domyślnie

O zesz panie... swietne!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

A mógłbyś jeszcze podać która to była godzina i jaki miesiąc w roku oraz ustawienia aparatu?

Zdjęcie jest bajecznie fajne.
    | NIKON D810 | NIKKOR 14-24mm 2.8G ED | NIKKOR 28mm 1.8G | NIKKOR 85mm 1.8G | NIKKOR 105mm 2.8G MICRO ED VR | SB-910 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbig1972 Zobacz posta
    A mógłbyś jeszcze podać która to była godzina i jaki miesiąc w roku oraz ustawienia aparatu?
    Zdjęcie z wczorajszej nocy, na terenie Czech. Wykonanie naświetlanie rozpoczęło się dokładnie o 18:42 (pierwsza klatka) a zakończyłem o 21:04 (nadleciały widoczne chmury). Czas jednej klatki masz w pierwszym poście, ISO 200, ogniskowa 10mm.
    D800 | D750 | N14-24 | N50 1.8G | N85 1.8G | 70-200 2.8G VR II | TC-20E III | MANFROTTO 055XPROB & MH055M0-RC4 | NiSi

Domyślnie

Coś mi się wydaje, że jednak troszkę za jasno na dole, ruina wyszła jak oświetlona mocnym słońcem. Może nudzę, ale w moim odczuciu trochę mistycyzmu taki temat wymaga.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Piękne. Łączone w Startrails ?
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Coś mi się wydaje, że jednak troszkę za jasno na dole, ruina wyszła jak oświetlona mocnym słońcem. Może nudzę, ale w moim odczuciu trochę mistycyzmu taki temat wymaga.
    Zdjęcie i tak jest dużo ciemniejsze od moich poprzednich. Zrobiłem też wersję ciemniejszą po Twoim poście
    Powiedz mi Andrzeju o jaki rodzaj mistycyzmu Ci chodzi tutaj, bo nie bardzo rozumiem.

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    Piękne. Łączone w Startrails ?
    Tak, łączone w Startrails. Za dużo klatek na bawienie się w ręczne składanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Fakt, miałem identyczne odczucie.
    Ciemność... cienie... nieśmiała światłość gwiazd i księżyca vs. walcząca z nimi jak równy z równym ciemność. Światłość jedynie próbująca odrzeć z tajemnicy rzeczywistość zawartą w kadrze... między innymi poprzez taki stereotyp filtrujemy zdjęcia jw.
    W Twoim kadrze światłość zwyciężyła, nie ma okrytych tajemnicą ciemności, bądź oświetlonych jedynie majaczącym blaskiem księżyca niedopowiedzeń... Wszystko jest jasno oświetlone i podane na tacy... próżno szukać, tak oczekiwanej tutaj, tajemnicy...

Domyślnie

... there was a king who likes to eat a rasberry jam tak jakoś mi się... a poza tym to dobra robota wszystko dopracowane! pozdr.
    Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mosq Zobacz posta
    [...] Powiedz mi Andrzeju o jaki rodzaj mistycyzmu Ci chodzi tutaj, bo nie bardzo rozumiem. [...]
    Tu jest podane wszystko jak na patelni, ani grama cienia gdzie można by uciec z własną interpretacją. Nie ma uczuć w tym obrazie, Pyzik dobrze objaśnił o co biega.

Widzę, że na innym portalu zamieściłeś ciemniejszą wersję, bardzo dobrze, życie wstąpiło w tę fotę.
    Ostatnio edytowane przez Nikonozaur ; 26-11-2012 o 21:19
    LED ZEPPELIN

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów