Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Obiektyw z UK

Domyślnie Obiektyw z UK

Witam,

Nie wiem czy dobry dział, ewentualnie proszę o przeniesienie. Chodzi o to, że chcę kupić obiektyw który jest w UK. Obecny posiadacz wysłał mi numer seryjny i tu pierwsze pytanie czy w pl można jakoś sprawdzić czy nie był kradziony?
    Druga sprawa to taka, że jedyną możliwość wysyłki, sprzedający przedstawił taką, że najpierw płacę, ale firmie kurierskiej i potem jeśli zaakceptuję szkło to on dopiero otrzyma pieniądze...może ktoś kupował w ten sposób? jakieś doświadczenia? Oferta jest bardzo atrakcyjna, stąd też naturalne są podejrzenia...Może ktoś kto przebywa w UK mógłby pomóc?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Domyślnie

W ten sposob jeszcze nic na ebay.uk/com nie kupowalem.Jak typ mieszka blisko Manchester to pomoge,sprawdze osobiscie.
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

Dzięki za odp. Jak tylko się dowiem to dam znać.

Domyślnie

ja bym zaplacil normalnie paypalem, przeciez ubezpieczona tranzakcja wtedy bedzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szlug Zobacz posta
    Witam,

Nie wiem czy dobry dział, ewentualnie proszę o przeniesienie. Chodzi o to, że chcę kupić obiektyw który jest w UK. Obecny posiadacz wysłał mi numer seryjny i tu pierwsze pytanie czy w pl można jakoś sprawdzić czy nie był kradziony?
    Druga sprawa to taka, że jedyną możliwość wysyłki, sprzedający przedstawił taką, że najpierw płacę, ale firmie kurierskiej i potem jeśli zaakceptuję szkło to on dopiero otrzyma pieniądze...może ktoś kupował w ten sposób? jakieś doświadczenia? Oferta jest bardzo atrakcyjna, stąd też naturalne są podejrzenia...Może ktoś kto przebywa w UK mógłby pomóc?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
    Kiedyś próbowano mnie w ten sposób oszukać. Co prawda na większą skalę ale zasada podobna.
    Nie płać nic żadnej firmie kurierskiej. Płać tylko i wyłącznie oficjalną drogą ebay -> paypal

Gdzie mieści się obiektyw? możliwe, że mogę pomóc w oględzinach.
    l N D3s l N24/2.8 l P 50/1.8 l N55/3.5 l SY 85/1.4 l N105/4.0 l N300/4 VRl
    l X-T10 l F35/1.4 l SY 12/2.0 l

Domyślnie

tez sie spotkalem z takim przekretem chodzilo o sprzedaz motocykla
    wyslali pare maili z zapytaniem, pozniej jakis lewy invoice z paypala ze przelali jakas kase za motor juz do sprzedajacego ale on niby dostanie reszte jak wpalci cos na konto
    ponoc jakiejs firmie kurirskiej, ktora niby ma motor odnierac.
    Zakupy tylko przez ebay i dodatkowo paypal jesli ma byc wysykane bez wczesniejszego sprawdzenia rzeczy.
    D800 N50f/1.4D N14-24-70-300 SB-910

Domyślnie

Tak samo jak wyżej. Jak ebay to tylko paypal.
    Kupiłem szkło, okazało się że jest inne niż w opisie, nie było w wersji D, więc oddałem za niezgodność towaru z opisem aukcji. Kasa przez Paypal wracała długo ale wróciła.
    FX - 28 - 50 - 135

Domyślnie

Nie baw się w podejrzane transakcje. Takich oszustów jest na pęczki - najwięcej chyba na gumtree.
    Tak jak wyżej jak płacić to tylko przez paypal i nie baw się w żadnych kurierów czy western union lub może inne systemy płatnicze.
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odp. Co prawda sprzedający odpisał, że obiektyw jest w londynie, ale jednak to za duże ryzyko dla mnie, Jeżeli ktoś jest w UK i byłby zainteresowany ogłoszeniem to zapraszam na prv, przekaże szczegóły i ewentualnie sprzedającemu.

Domyślnie

Jak dla mnie ewidentnie ktoś chce zarobić parę "funtów" na lewo. Skończy się że użytkownik poda maila że obiektyw oddał kurierowi a Ty będziesz czekać na niego w nieskończoność. Odpuściłbym sobie ten obiektyw.
    D300/0 + N18-55 + N55-200 + N35/1.8G + N50/1.8G + Tokina 135/2.8 + SB-700 + SB-26 i kilka innych manualnych szkiełek.
    Porst reflex C-TL + Porst 55/2.8 + Pentacon 200/4

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów