Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Zaginiona przesyłka z Chin

Kupiłem na eBay grip do aparatu. Przesyłka została nadana w Chinach, mam numer przesyłki, na chińskiej stronie do śledzenia przesyłek jest adnotacja, że 13.10 paczka została nadana do Polski i ... ślad po paczuszce się urywa Minął ponad miesiąc od jej nadania. Na naszej poczcie nic nie wiedzą, sprzedawca odbija piłeczkę, że wysłał, a ja nie mam kasy ani towaru.

pierwszy raz mam taki przypadek (kiedyś inny sprzedawca zaproponował zwrot kasy, kiedy wysyłka zginęła). Ma ktoś jakieś doświadczenia i może podpowiedzieć, co zrobić w takiej sytuacji?

Domyślnie

Zwykle jak ktoś trochę sprzedaje na ebay to boi się negatywów. Niech prześle dowód nadania.

Domyślnie

Czasem towar idzie ponad pięć tygodni, poczekaj jeszcze kilka dni.
    Profilaktycznie wejdź ze sprzedawcą w spór. PayPal po miesiącu zwróci ci pieniądze.
    Mnie z Chin i okolic prawie wszystko przychodzi, częściej ginie z USA,
    ale ze zwrotem pieniędzy nigdy nie miałem kłopotu.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Miesiąc to nie taki długi czas mi ostatnio paleta szła prawie 8 tyg od chinoli.
    Faktycznie niech prześle dowód nadania a jak będzie ściamniał to wejść w spór i powinno być cacy
    Fuji X100s | Nikon D600 | Nikon F80 | N 20/2.8 | N 50/1.4 | N 24-70/2.8 | N 70-300VR | S 12-24 II | SB 910 | SB 600 | Stealth reporter 550 | Dakine Sequence

Domyślnie

Jeżeli wartość przekroczyła 100$ to przesyłka może trafiła na cło,
    a urząd jeszcze cię nie powiadomił, że cie skubnie
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Heh z cłem tak też mogło być...
    Ja od razu robię przez agencję walą cło i po temacie
    Tylko w torbie samemu można czasem uniknąć
    Fuji X100s | Nikon D600 | Nikon F80 | N 20/2.8 | N 50/1.4 | N 24-70/2.8 | N 70-300VR | S 12-24 II | SB 910 | SB 600 | Stealth reporter 550 | Dakine Sequence

Domyślnie

Jeśli przesyłka wysłana była jako "Economy Int'l Postage" to możesz czekać nawet i 2 miesiące. Sprawdź w opisie aukcji. Sam miałem taki przypadek i od tamtego czasu wolę dopłacić do "Standard Int'l Postage".
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aras Zobacz posta
    Jeśli przesyłka wysłana była jako "Economy Int'l Postage" to możesz czekać nawet i 2 miesiące. Sprawdź w opisie aukcji. Sam miałem taki przypadek i od tamtego czasu wolę dopłacić do "Standard Int'l Postage".
    Dokładnie tak jak wyżej, więc polecam jeszcze trochę cierpliwości.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Faktycznie paczka została nadana jako Economy Int'l Postage, sprzedawca ma same pozytywne komentarze, a sprzedaje droższe rzeczy wiec pewnie uczciwy człowiek. Cło raczej wykluczam, bo wartość nie przekraczała 40 $ (grip oryginalny, ale do starego modelu aparatu). No nic poczekam jeszcze kilka dni.
    Dopiero dzisiaj doczytałem, ze PayPal uznaje zgłoszenia do 45 dni od zakupu (u mnie minęło, bo zakup i przelew był 1 X) wysyłka się opóźniła bo podobno w tym czasie mieli tygodniowe święto państwowe (o czym mnie sprzedawca poinformował) więc w sumie poślizg może być.
    Bardzo dziękuję wszystkim za porady!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów