Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Ewelina

sailor
    Gość

Domyślnie

noo z MF przy d70 to ja zycze duzo szczescia przy ostrzeniu

swiatlo - zejdz ze mnie bo sie dusze

co do samych portretow ... obejrzyj pare setek zdjec mistrzow gatunku. zwracaj uwage na szczegoly, na tlo na to co ci wlazi w kadr, ma mimike modelki na wlosy .. pomysl co chcesz wyeksponowac w tym portrecie, plagiatuj mistrzow poznajac ich warsztat a potem idz we wlasnym kierunku ...

btw. zawsze mnie zastanawiala jedna rzecz .. ludzie robia np. dobre makro, maja uznanie w tych zdjeciach i nagle cos im odbija i zaczynaja fotogafowac na przyklad akt .. co im zupelnie nie wychodzi lub zaczyna przynosic efekty po dlugim czasie ... pytanie .. po co? :/ nie chodzi mi tu personalnie o ciebie .. ot taka refleksja zauwazalna u duzej czesci fotografowo ktorzy nagle sklecaja studio z byle czego i biora sie za rozebrane laski

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    noo z MF przy d70 to ja zycze duzo szczescia przy ostrzeniu
    ...
    A ja ostatnio próbowałem i D70s daje radę... Z nikkorem 20/2.8mm, he,he,he... Tak poważnie, to przecież działa potwierdzenie ostrości.
    Zdjęcie oceniam podobnie jak koledzy - nieciekawe tła i kadry, mydełko, ładna dziewczyna.

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

Nastepna sesja bedzie juz moze jakims innym obiektywem pstrykana ale najpierw musze 50 sprzedac I teraz tylko obiektyw z AF Wiec jak ktos jest chetny na 50mm to pisac na priv
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

Domyślnie

Modelka bardzo fajna, naturalna wykorzystaj ją do portretow

Pozwolilem sobie troche pobawic sie z 1 zdjeciem czyli wersja Sebastianna, jesli nie chcesz, to daj znac skasuje

i B&W z malutkim ziarnem

D7200

Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

O super wyszlo
    dzieki niech zostanie
    pozdro
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastiann Zobacz posta
    .. B&W z malutkim ziarnem
    Wersja b/w nieładna. Mała separacja elementów, nos się zlewa z twarzą, zupełnie inna twarz, jakby inna osoba.
    Podobnie wersja kolorowa nie najlepsza. To znaczy dobrze że tło zostało poprawione, ale sama dziewczyna na kolorowej podróbce o wiele gorsza. Lepiej wstawić oryginalną dziewczynę do sebastianowego tła.

Domyślnie

A najlepiej byloby zrobić kolejną sesje z dziewczyna bo potencjał jest
    D7200

Domyślnie

Powiedzmy, że w miarę dobrze. Gdybyś pokazał tu zupełną kiszkę i jeszcze się stawiał, zostałbyś pewnie ogryziony do kości. Musisz zwracać uwagę na szczegóły, tak, jak Ci Sailor napisał. Z tym precyzyjnym ostrzeniem w D70 jest ten kłopot, że ma małą matówkę i ciemno tam jak w tunelu, więc możesz mieć trudności z dostrzeżeniem nieostrości w konkretnym punkcie. Można powiedzieć, że dobrze jest wątpliwości rozstrzygać na niekorzyść - czyli kwalifikować prace do poprawki. Sebastiann ładnie Ci to zdjęcie przyciął i obrobił. Bądź krytyczny wobec swoich prac, oglądaj dużo zdjęć i czytaj ich oceny.
    Pozdrawiam
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów