Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Patrol

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie Patrol

Są na tej łące takie chwile, gdy światło wypełniając ją tworzy niesamowity spektakl... i wtedy człowiek zastanawia się gdzie u licha sa te myszołowy ?
    Są na tej łące chwile gdy, światła brakuje jest buro i szaro, pada deszcz, śnieg.... i wtedy są właśnie myszołowy

Zapraszam
    1
    2
    3
    4
    5

Domyślnie

Tak to jest z tymi drapolami.
    Foty ba rdzo dobre,ładne delikatne , rozproszone światło i kolorystyka.
    Bardzo dobre technicznie.

Domyślnie

a mnie takie światło odpowiada
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

światło i modele na TAK, badyl na NIE

Domyślnie

Bardzo ladny set.

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Niestety Dawidzie, ale jestem na nie Patyk - tragedia. Co do aury - jest za buro, szaro. Oczywiscie ze można mieć piekne zdjecie przy takim świetle (np. daniele w burej aurze jesienni), ale nie tym razem.
    Nie wiem czy to wina IS, ale jakość bardzo spadła. Chociażby ta sójka na 5. Tam nie ma ostrości.

Wkop sobie "słup" od pastucha (takie 10 letnie pale o sr 15cm, z reguły z ładną góra (czasami mchem)) - bedzie super

Jakie to iso? Czytalem na gdp, ze to 4000. Jak Ty to robisz? Jak masz statyki, to nie musisz miec czasu rzedu 1/500. Robisz ze statywu rozumiem? To nie lepiej przy siedzacym nieruchomo myszołowie, miec Iso 800 i czas 1/50? ?

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    Niestety Dawidzie, ale jestem na nie Patyk - tragedia. Co do aury - jest za buro, szaro. Oczywiscie ze można mieć piekne zdjecie przy takim świetle (np. daniele w burej aurze jesienni), ale nie tym razem.
    Nie wiem czy to wina IS, ale jakość bardzo spadła. Chociażby ta sójka na 5. Tam nie ma ostrości.

Wkop sobie "słup" od pastucha (takie 10 letnie pale o sr 15cm, z reguły z ładną góra (czasami mchem)) - bedzie super

Jakie to iso? Czytalem na gdp, ze to 4000. Jak Ty to robisz? Jak masz statyki, to nie musisz miec czasu rzedu 1/500. Robisz ze statywu rozumiem? To nie lepiej przy siedzacym nieruchomo myszołowie, miec Iso 800 i czas 1/50? ?
    Dzieki ale takich myszakow siedzących na wkopanych slupach jest w necie na"pęczki" mi zależało na tym by trafić go wlocie jak będzie dolatywał do kłody, bądź startował. A gwarantuje Ci ze z czasem 50 to się nie uda. I dlatego starałem się trzymać dobre czasy kosztem wysokiego iso. Zdjęcia wykonane bez statywu z reki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    . A gwarantuje Ci ze z czasem 50 to się nie uda. I dlatego starałem się trzymać dobre czasy kosztem wysokiego iso. Zdjęcia wykonane bez statywu z reki.
    Być może i masz racje.
    Ale mnie zastanawia - czemu bez statywu? Skoro robisz je z czatowni (buda/namiot) to czemu bez statywu?

Domyślnie

Światło b,ładne - patol jak patol - naturalny Mysazaki ładnie Ci Dawid wyszły - jak z ręki to ekstra Sójki to Ci nie będę komentował - popraw
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Myszaki w bdb jakości podane.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów