To nie jest winieta, tylko brak pokrycia kadru. Poza tym widać, że ostrość poza zakresem DX jest mniej niż akceptowalna. Nie widzę sensu użytkowania tego obiektywu na D600 w trybie FX.
Szukaj
To nie jest winieta, tylko brak pokrycia kadru. Poza tym widać, że ostrość poza zakresem DX jest mniej niż akceptowalna. Nie widzę sensu użytkowania tego obiektywu na D600 w trybie FX.
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Dobra panowie, bo robi się OT. O działaniu tego szkła pod FX jest na forum dużo w odpowiednim dziale i wątku.
Trzymajmy się tematu, czyli D600.
Przymykaj maksymalnie do f4, bo powyżej rośnie winieta lub brak pokrycia -jak zwał tak zwał.....
W wielu przypadkach jest sens. Nawet w przypadku "widoczkowym", tylko trzeba się bardziej postarać....
Zerknij na to (35 1.8DX + D800 w trybie FX): https://www.dropbox.com/s/8a72yja0ug7dyke/FAT_3538.jpg
prz3mo, przepraszam, pisałem swojego posta zanim pojawił się Twój.
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 06-12-2012 o 21:02
Pytanie głównie do Cichego ale może też inni coś powiedzą. Jak sprawdza się tamron 28-75 z d600 myślę o kupnie uniwersalnego zooma ale po wysupłaniu na d600 nie mam teraz kasy na n24-70. Myślałem o sigmie ale widzę że na brzegu kadru Tamron bije ją na głowę. Tylko pytanie jak działa AF w tamronie z silniekiem?
D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II
Pytanie do Vall.
A jak się wypowiesz do sławetnego kurzu na matrycy??Zauważyłeś coś?I ile fotek już zrobiłeś 600-ka?
o zabrudzeniach jest osobny wątek![]()
Korpus z gripem + 3 stałki + 3 zoomy + jakaś lampa
Na którym niestety więcej jest teorii niż faktówzresztą nie zamierzam się tu o tym rozpisywać bo jak zaznaczyłeś jest osobny wątek.Ot pytanie do użytkownika puchy.
Skontaktuj się z nami