Close

Strona 26 z 293 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 2925

Domyślnie

To nie jest winieta, tylko brak pokrycia kadru. Poza tym widać, że ostrość poza zakresem DX jest mniej niż akceptowalna. Nie widzę sensu użytkowania tego obiektywu na D600 w trybie FX.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To nie jest winieta, tylko brak pokrycia kadru. Poza tym widać, że ostrość poza zakresem DX jest mniej niż akceptowalna. Nie widzę sensu użytkowania tego obiektywu na D600 w trybie FX.
    Po prostu to szkło na FX ma sens tylko maksymalnie otwarte.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafal_n5 Zobacz posta
    To ja coś wrzucę prosto z puchy w prawie pełnym rozmiarze.Tylko nie przestraszcie się winiety bo 35 to 1.8g
    http://imageshack.us/a/img90/9105/dsc1394lj.jpg
    Winietuje, jak rura od odkurzacza.
    Be obscure clearly...

Domyślnie

Na pełnej dziurze nie ma tragedii,zawsze można zresztą ją zniwelować.Jak na moje amatorskie potrzeby jest w porządku a bardzo lubię te szkło zresztą nie tyko ja

Domyślnie

Dobra panowie, bo robi się OT. O działaniu tego szkła pod FX jest na forum dużo w odpowiednim dziale i wątku.
    Trzymajmy się tematu, czyli D600.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafal_n5 Zobacz posta
    To ja coś wrzucę prosto z puchy w prawie pełnym rozmiarze.Tylko nie przestraszcie się winiety bo 35 to 1.8g
    Przymykaj maksymalnie do f4, bo powyżej rośnie winieta lub brak pokrycia -jak zwał tak zwał.....

W wielu przypadkach jest sens. Nawet w przypadku "widoczkowym", tylko trzeba się bardziej postarać....

Zerknij na to (35 1.8DX + D800 w trybie FX): https://www.dropbox.com/s/8a72yja0ug7dyke/FAT_3538.jpg

prz3mo, przepraszam, pisałem swojego posta zanim pojawił się Twój.
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 06-12-2012 o 21:02

Domyślnie

Pytanie głównie do Cichego ale może też inni coś powiedzą. Jak sprawdza się tamron 28-75 z d600 myślę o kupnie uniwersalnego zooma ale po wysupłaniu na d600 nie mam teraz kasy na n24-70. Myślałem o sigmie ale widzę że na brzegu kadru Tamron bije ją na głowę. Tylko pytanie jak działa AF w tamronie z silniekiem?
    D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II

Domyślnie

Pytanie do Vall.
    A jak się wypowiesz do sławetnego kurzu na matrycy??Zauważyłeś coś?I ile fotek już zrobiłeś 600-ka?

Domyślnie

o zabrudzeniach jest osobny wątek
    Korpus z gripem + 3 stałki + 3 zoomy + jakaś lampa

Domyślnie

Na którym niestety więcej jest teorii niż faktów zresztą nie zamierzam się tu o tym rozpisywać bo jak zaznaczyłeś jest osobny wątek.Ot pytanie do użytkownika puchy.

Strona 26 z 293 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów