Close

Strona 18 z 293 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 2925

Domyślnie

Ja jestem troche zalamany. Liczylem ze kupie 2xd600 ale info o kurzu mnie martwi bardzo bo aparaty beda uzytkowane na stale i nie usmiecha mi sie czyscic co godzine. D700 dostepne sa tylko mocno zajechane no i to nie jest 24 mega jednak a na to liczylem z nowymi aparatami, d3s nie kupi sie juz nigdzie a cena jest chora, d4 jest za drogie. :/ Najsensowniej wypada mi canon 5dmkIII x4 ale zaliczac przesiadke... ech.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BorysR Zobacz posta
    Ja jestem troche zalamany. Liczylem ze kupie 2xd600 ale info o kurzu mnie martwi bardzo bo aparaty beda uzytkowane na stale i nie usmiecha mi sie czyscic co godzine. D700 dostepne sa tylko mocno zajechane no i to nie jest 24 mega jednak a na to liczylem z nowymi aparatami, d3s nie kupi sie juz nigdzie a cena jest chora, d4 jest za drogie. :/ Najsensowniej wypada mi canon 5dmkIII x4 ale zaliczac przesiadke... ech.
    Tam tez nie jest wesolo... problemy z AF.

Domyślnie

Przecykalem 3 5dmkIII nie byl to af z d3s ale zdecydowanie dzialajacy w przeciwienstwie do 5dII. Zasadniczo poki sytuacja jakos sie nie rozwiaze jestem w dupie.

Domyślnie

Najsensowniejszy dla mnie wydaje sie d4: umiarkowane pliki, dobry af, dobra tonalnosc i kolory, szybkosc przewyzszajaca potrzeby i solidna pucha. Ale Nikon faktycznie zrobil jakas dziwna sytuacje, gdzie niewyspecjalizowany pstrykacz musi wybierac...mniejsze zlo. Kosmos cena, kosmos pliki, albo seria wyzeczen. Malo to komfortowe dla kupujacego.

Domyślnie

Osobiscie dla mnie kupowanie d4 po 20000 do slubu to przerost formy nad trescia.

Domyślnie

Podobnie jak pliki d800. D600 to troche przerost tresci nad formą. I wez tu wybieraj. Gdyby d4 byl w cenie (a nawet i budzie) d800 to by nie bylo problemu. A tak jest ja sie zdecydowalem na d800, bo sporo blyskam i nie produkuje na sesji tysiaca zdjec. Na slub to az strach go zabierac i tu by przydal sie d4 na pierwszy korpus...albo wlasnie d600, ale pliki ma pewnie nie mniejsze.

Domyślnie

D4 to genialny aparat. Poprawiono wszystko co było złe w D3s (pod kątem studyjniaków i portretowców), pliki ma na tyle duże, że wystarczą praktycznie w każdej reklamie, ma sporo fps. Body bez wad, na lata.. Ale zapowiada sę, że podzieli los D3x - innego świetnego body. Cena go zabija. W dobie kryzysu jest ona wręcz zaporowa. Dlatego przesiadają się praktycznie tylko ci, co muszą (bo ich D3sy były do wymiany).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    D4 to genialny aparat. Poprawiono wszystko co było złe w D3s (pod kątem studyjniaków i portretowców), pliki ma na tyle duże, że wystarczą praktycznie w każdej reklamie, ma sporo fps. Body bez wad, na lata.. Ale zapowiada sę, że podzieli los D3x - innego świetnego body. Cena go zabija. W dobie kryzysu jest ona wręcz zaporowa. Dlatego przesiadają się praktycznie tylko ci, co muszą (bo ich D3sy były do wymiany).
    Jacek, to tylko czesciowo prawda. Cena D4 to jest z grubsza 2 x D800. Swego czasu D3s tez kosztowal tyle co 2 x D700, wiec "motywacja" finansowa, zeby pojsc w gore o segment jest na podobnym poziomie. Piszac z perspektywy kogos dumajacego D800 vs D4, to ma podobny dylemat finansowy jak to bylo w czasach D700 vs D3(s).

Natomiast faktem jest ze obecna cena D4 i jej zestawienia z osiagmi body D3s -> D4 powoduje, ze np. wsrod uzytkownikow D3s dosc mala czesc rozwaza w ogole upgrade na D4, bo trzebaby dolozyc jeszcze raz tyle kasy dostajac de facto niewiele nowego w zamian.

Domyślnie

9.600 vs 21.400 (wg ceneo). 12 tys więcej. Przedtem róznica to było ze 6 tys. (chyba 7.500 vs 13.500).
    D700 miał dość podobne cechy do D3 (te sama matrycę, sporo fps.
    teraz D800 a D4 to aparaty o zupełnie innych cechach. Może stąd chcą wykorzystać brak w swoim systemie konkurencyjnego reporterskiego body? Albo odbijają sobie straty z powodzi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nikon do body D800 mógł włożyć matrycę z D4 dając wybór : reporterskie (ślubne) D800 z matrycą 16M + 10kl/sek i "studyjne" z matrycą 36M z 4kl/sek. Ale zrobili D800e (w którym wyciągają filtr za 3k PLN) i mają chyba problemy z jego sprzedażą. Aż żal patrzeć jak Nikon marnuje potencjał drzemiący w nowych puszkach. Chociaż może to tylko tak wygląda z perspektywy biednego Polaka zarabiającego w złotówkach.
    D90+N85/1,8D+N50/1.8G+T17-50/2,8+SB-900

Strona 18 z 293 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów