Close

Strona 161 z 293 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171211261 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 601 do 1 610 z 2925

Domyślnie

No i mam pytanie, czy w D600 gorny wyswietlacz sie wygasza jak zostawiam aparat wlaczony? Wczesniej z kazda puszka czesc z wyswietlacza znikala a tutaj mam wrazenie, ze on caly czas mierzy swiatlo a aparat na pozycje OFF przelaczaqm sporadycznie, glownie przy wymianie szkiel...
    Podlapalem parcha dosc sporego, wiec zrobilem kilka zdjec nieba na f22 i mam....kilka syfkow z lewej gornej strony, ale to jest jakie 5-6 wiec bez placzu i nie widac przy f16, ale tego jednego potraktowalem dzis delikatnie patyczkiem do uszu, zebralem go bo byl tak duzy, ze na f5,6 byla plamka, ten jak sadze przy zmianie szkiel wlecial.

Ok. piszac to zamienilem baterie i okazalo sie, ze wylaczyl sie pomiar, dziwne, musze kontrolowac zachowanie aparatu na teh drugiej baterii...
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 19-08-2013 o 16:55

Domyślnie

U mnie wartość f i czas gaśnie z wyświetlacza po ok 2-3 sekundach.
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Juz jest ok na obu bateriach, szczerze powiem, ze nie rozumiem skad sie wzial problem,a le nie chcial sie wylaczyc i bateria sie szybciej rozladowywala...mam nadzieje, ze to jednorazowy problem.

Domyślnie

Greg77 masz najnowszy soft w Nikon D600 < może jakiś bug w sofcie ;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No i mam pytanie, czy w D600 gorny wyswietlacz sie wygasza jak zostawiam aparat wlaczony? Wczesniej z kazda puszka czesc z wyswietlacza znikala a tutaj mam wrazenie, ze on caly czas mierzy swiatlo a aparat na pozycje OFF przelaczaqm sporadycznie, glownie przy wymianie szkiel...
    Podlapalem parcha dosc sporego, wiec zrobilem kilka zdjec nieba na f22 i mam....kilka syfkow z lewej gornej strony, ale to jest jakie 5-6 wiec bez placzu i nie widac przy f16, ale tego jednego potraktowalem dzis delikatnie patyczkiem do uszu, zebralem go bo byl tak duzy, ze na f5,6 byla plamka, ten jak sadze przy zmianie szkiel wlecial.

Ok. piszac to zamienilem baterie i okazalo sie, ze wylaczyl sie pomiar, dziwne, musze kontrolowac zachowanie aparatu na teh drugiej baterii...
    Jeżeli masz wolną kartę i zapchasz bufor i przełączysz w OFF a aparat zanim zapisze zdjęcia górny LCD może się palić, co do czasu wygaszenia pomiaru to powinno dać się ustawić czy ma mierzyć cały czas.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Greg77 masz najnowszy soft, może jakiś bug w sofcie ;
    Tak, dostalem puche z C-1.01 i aktualizowalem L do 1.009, jak wspomnialem, bylo to na baterii naladowanej pierwszy raz, zamienilem baterie na chwile zeby sciagnac tego "babola" z matrycy i wlozylem baterie z powrotem, wszystko wrocilo do normy, swieci sie wszystko poza pomiarem co bierze najwiecej pradu.

Cytat Zamieszczone przez TomaSzSz Zobacz posta
    co do czasu wygaszenia pomiaru to powinno dać się ustawić czy ma mierzyć cały czas.
    Wiem, wiem.

Moje pierwsze focisze z D600

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=234533
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=234699
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 19-08-2013 o 19:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tak, dostalem puche z C-1.01 i aktualizowalem L do 1.009, jak wspomnialem, bylo to na baterii naladowanej pierwszy raz, zamienilem baterie na chwile zeby sciagnac tego "babola" z matrycy i wlozylem baterie z powrotem, wszystko wrocilo do normy, swieci sie wszystko poza pomiarem co bierze najwiecej pradu.

Wiem, wiem.

Moje pierwsze focisze z D600

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=234533
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=234699
    Zadowolony? Puszka jest rewelacyjna, wg mnie trochę niedoceniana ze względu na zielony tryb na wybieraku oraz pewnie trochę przez aferę kurzową.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Chyba nikt nie kwestionuje jednak jakości matrycy. Zielony tryb? Super sprawa! Chciałbym mieć w D700, dajesz komuś z rodziny i nic nie musisz tłumaczyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Chyba nikt nie kwestionuje jednak jakości matrycy. Zielony tryb? Super sprawa! Chciałbym mieć w D700, dajesz komuś z rodziny i nic nie musisz tłumaczyć.
    Zielony tryb nie jest potrzebny, wystarczy dobrze skonfigurować U1 lub U2 - np priorytet przysłony i auto ISO. Przed oddaniem aparatu w inne ręce ustawiasz tylko wartość przysłony z jaką będziesz chciał, aby ta osoba robiła zdjęcia. Ostatecznie można przestawić na P.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Zadowolony? Puszka jest rewelacyjna, wg mnie trochę niedoceniana ze względu na zielony tryb na wybieraku oraz pewnie trochę przez aferę kurzową.
    Czy zadowolony, pewnie, ale dostalem aparat w czwartek a za oknem mialem zaby z nieba do wieczora, piatek rano szybki plener a teraz pracuje i to taki dobry maraton siedmio dniowy, od piatku do srody bede mial "wekend" wiec wtedy powiem cos wiecej.
    Co do afery kurzowej, coz jak wspomnialem widze pewne pylki sztuk ok 5 (widoczne przy f22) a na liczniku mam ok 400-500 zdjec (jak to na poczatku), wiec wynik znosny, jeden paskudny syfek pokazal sie dzis rano (widoczny byl przy f5,6), potraktowalem go patyczkiem do uszu, oczywiscie bardzo delikatnie i prawie caly zniknal, widoczny jest przy f16 wiec dam z nim rade.
    Matryca super, ergonomia jak dla mnie bardzo dobra, mogl by byc troche wiekszy bo FXowe szkla troche waza, ale ja robie 95% zdjec ze statywu wiec grip i tak bym musial odpinac, bo wygodniej na statywie bez gripa.
    Tryb zielony, nie przeszkadza mi wcale, nawet o nim nie mysle, balans bieli radzi sobie swietnie a to duzy plus.
    Jezeli okaze sie, ze ten duzy syfek wlecial przy wymianie szkiel to problem jak dla mnie jest minimalny a jak to wina Nikona to bede musial slac do serwisu bo tak byc nie moze, ale jestem dobrej mysli i czekam na wolne dni co by porobic prawdziwe zdjecia a nie testy AFa na F1.8.

Strona 161 z 293 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171211261 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów