Close

Strona 152 z 276 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 2925

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zakonnica Zobacz posta
    A ja mam inne pytanie - czemu w Lightroomie 4.4 mam paskudny różowy zafarb po zaimportowaniu zdjęć?
    Kiedyś używałam zestawu D90+Lightroom 3 i profili D2xMode 1,2,3. Obecnie przy D600 Lightrooma 4.4 i jakaś kiszka mi wychodzi, różowawy zafarb po całości. Profili jakoś nie mogę pod ten model znaleźć, niby stworzyłam sobie w DNG Profil Editor coś w stylu D2xMode, ale to nie to samo.. Kurcze, zaczyna mi brakować pomysłów. Monitor skalibrowany w miarę poprawnie, magenta nie włazi, zresztą dotychczasowe fotki są ok (znaczy ze starego zestawu).. to co teraz?
    Pozdrawiam.
    Poszukaj w LR Working Colorspace, gdzieś w Preferencjach chyba. Może tam masz jakiś dziwny profil ustawiony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_eS Zobacz posta
    Poszukaj w LR Working Colorspace, gdzieś w Preferencjach chyba. Może tam masz jakiś dziwny profil ustawiony.
    W LR (w tej chwili testuję v5.2RC) nie ma takiej opcji, jedynie w PS. Za to w module Develop po naciśnięciu ALT na dole przycisk Reset zamienia się na Set Default...
    Może ten zafarb właśnie został w ten sposób zapisany?
    Ostatnio edytowane przez vvojtek ; 03-09-2013 o 22:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    działa dzięki, jak oceniacie skuteczność aF W WZGLĘDEM D700?
    Ja nie narzekam, jest nieco gorzej, ale radzi sobie w ciemnych i norowatych salach weselnych nie gorzej niz D700.

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Witam, zauważyłem iż mój D600 na tą przypadłość na zielony zafarb w balansie bieli, czy to się leczy ? jakaś korekcja w menu czy serwis ? (obecnie leży u nich na olej i regulację AF).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaSzSz Zobacz posta
    Witam, zauważyłem iż mój D600 na tą przypadłość na zielony zafarb w balansie bieli, czy to się leczy ? jakaś korekcja w menu czy serwis ? (obecnie leży u nich na olej i regulację AF).

balans bieli- automatyczny-auto normalny- kwadrat przestrzeni barwnej ( caly czas naciskamy w prawo kolo nastawcze- 1 punkt w dół na G-M M1 i już
    ap- FE, F100 D2x D600
    szkła- 14/2,8, 35/2 50/1,4 105 micro 180/2,8 24-120, 80-200/2,8,

Domyślnie

Nikon D600 w nocnej scenerii.
    Wczoraj robiłem plener między 20-21 na mieście. Oficjalna noc... słońce zaszło ok 19:30.

AF - boczne tzn. wszystkie nie krzyżowe => używalne tylko i wyłącznie na czymś jasnym z dosyć dobrym światłem => np. latarnia na polu dosyć dobrze doświetlająca celujący obiekt itd... chwile mu schodzi, ale łapnie. Natomiast jak praktycznie nie ma światła, albo występuje słabe, to można sobie je odpuścić.
    AF- [centralny + dioda wspomagająca] => żadnych problemów => uwaga: jeśli w otoczeniu (tle) występuje mocne źródło światła to wtedy potrafi ustawić AF na nie => coś , al'a fotografowanie pod słońce.
    AF krzyżowe 8 sztuk [nie centralny] -> czyli bez podświetlenia => nie używałem, gdyż korzystam tylko z 11 punktów.
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 06-09-2013 o 12:51
    "Nikon"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Nikon D600 w nocnej scenerii.
    Wczoraj robiłem plener między 20-21 na mieście. Oficjalna noc... słońce zaszło ok 19:30.

AF - boczne tzn. wszystkie nie krzyżowe => używalne tylko i wyłącznie na czymś jasnym z dosyć dobrym światłem => np. latarnia na polu dosyć dobrze doświetlająca celujący obiekt itd... chwile mu schodzi, ale łapnie. Natomiast jak praktycznie nie ma światła, albo występuje słabe, to można sobie je odpuścić.
    AF- [centralny + dioda wspomagająca] => żadnych problemów => uwaga: jeśli w otoczeniu (tle) występuje mocne źródło światła to wtedy potrafi ustawić AF na nie => coś , al'a fotografowanie pod słońce.
    AF krzyżowe 8 sztuk [nie centralny] -> czyli bez podświetlenia => nie używałem, gdyż korzystam tylko z 11 punktów.

Ja ostatnio fociłem ślub, ale przeważnie używałem centralnego ( przyzwyczajenie z Canona ) praktycznie bez błędów było. Czasami wrzucałem boczne i w zależności od sytuacji, przeważnie działały dobrze.

Trochę głupie pytanie, ale nigdzie tego nie mogłem znaleźć, gdzie są krzyżowe oprócz środkowego oczywiście ? i czy można je same ustawić, wyłączając z działania "nie krzyżowe" ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    i czy można je same ustawić, wyłączając z działania "nie krzyżowe" ?
    Nie da się.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnow/Tilburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Trochę głupie pytanie, ale nigdzie tego nie mogłem znaleźć, gdzie są krzyżowe oprócz środkowego oczywiście ? i czy można je same ustawić, wyłączając z działania "nie krzyżowe" ?
    Żeby to wiedzieć, wystarczy spojrzeć w instrukcję obsługi lub zapytać google. Jeśli tego nie wiesz, to może warto zmienić branże, np na . spawalniczą .
    D600,D80 + kilka szkieł

Domyślnie

Ech no.. ciołek ze mnie
    Właśnie taki ze mnie specjalista, jak z koziej... bawiłam się przecież tym kwadratem kolorów, sprawdzałam w praktyce..i zostało ustawienie na wzmocnienie magenty, poniosła mnie fantazja
    Jak przeczytałam o tym zielonym zafarbie w WB, to mi się skojarzyło.
    Dobrze, że całkowitej sklerozy nie mam..
    Pozdr.

Strona 152 z 276 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów