Close

Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 254

Domyślnie

A ja jakby OT - Fatman, pięknie portretujesz swoją rodzinkę, zwłaszcza w tej sekwencji, o której wspomina Siona.

Domyślnie

Dzięki Fajnie jest robić zdjęcia i filmować swoją rodzinkę -po jakimś czasie przyjemnie się to wszystko ogląda, wspomina....

Domyślnie

Jak filmujesz w 50p to obrabiasz w 50p czy już tak jak ma być w ostatecznej wersji?

Domyślnie

Tak jak ma być w ostatecznej wersji -czyli 25p. Przyznam, że pierwszy raz renderowałem materiał do 50p, dla tego przykładu co dałem ostatnio.

Domyślnie

Witam wszystkich na forum,
    również stoję nad dylematem d600 vs d800 vs cos na C, ze wskazaniem na N gdyż mam cała stajnie nikonów (z tym że DX). Szukam czegoś do wstawek wideo i zdjęć. Mam pytanie dlaczego nie nagrywacie w 1080p?
    Ja chcę mieszać obraz z kamerą 1080/50i

Domyślnie

pabello, po czym wnioskujesz, że nie nagrywamy w 1080p ?

Domyślnie

Rzuciło mi się w oczy kilka razy 720 i się wystraszylem...
    Sam nigdy nie rejestrowałem w nie pełnym hd dlatego mnie to zastanowiło...

Forma twojego pytania w pełni mnie uspokoiła

Domyślnie

Generalnie większość ludzi uzywających lustrzanek do filmowania korzysta z trybu 720/50p, z dwóch powodów, zwalniając obraz o połowę uzyskujesz płynne slowmotion, przy szybkim ruchu czy panoramach unikasz efektu stroboskopu.
    Canon do pracy, Nikon z sentymentu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A_S_T_O_R Zobacz posta
    Generalnie większość ludzi uzywających lustrzanek do filmowania korzysta z trybu 720/50p, z dwóch powodów, zwalniając obraz o połowę uzyskujesz płynne slowmotion, przy szybkim ruchu czy panoramach unikasz efektu stroboskopu.
    ekhm.. daleki byłbym od tego typu generalizacji

Domyślnie

ok, generalizuję to prawda wymieniłem 2 moim zdaniem najwieksze zalety tego trybu. Oczywiście 720 ma sens również w innych wypadkach, np. dla mnie w d7000 bo nie mam 1080p 25. Przyda się równiez gdy materiał wynikowy jest do netu i 1080p byłoby tylko marnotrawstwem miejsca, przyda się również jak materiał wynikowy ma być w rozdzielczości SD.
    Canon do pracy, Nikon z sentymentu

Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów