A ja jakby OT - Fatman, pięknie portretujesz swoją rodzinkę, zwłaszcza w tej sekwencji, o której wspomina Siona.![]()
Szukaj
A ja jakby OT - Fatman, pięknie portretujesz swoją rodzinkę, zwłaszcza w tej sekwencji, o której wspomina Siona.![]()
DziękiFajnie jest robić zdjęcia i filmować swoją rodzinkę -po jakimś czasie przyjemnie się to wszystko ogląda, wspomina....
Jak filmujesz w 50p to obrabiasz w 50p czy już tak jak ma być w ostatecznej wersji?
Tak jak ma być w ostatecznej wersji -czyli 25p. Przyznam, że pierwszy raz renderowałem materiał do 50p, dla tego przykładu co dałem ostatnio.
Witam wszystkich na forum,
również stoję nad dylematem d600 vs d800 vs cos na C, ze wskazaniem na N gdyż mam cała stajnie nikonów (z tym że DX). Szukam czegoś do wstawek wideo i zdjęć. Mam pytanie dlaczego nie nagrywacie w 1080p?
Ja chcę mieszać obraz z kamerą 1080/50i
pabello, po czym wnioskujesz, że nie nagrywamy w 1080p ?![]()
Rzuciło mi się w oczy kilka razy 720 i się wystraszylem...
Sam nigdy nie rejestrowałem w nie pełnym hd dlatego mnie to zastanowiło...
Forma twojego pytania w pełni mnie uspokoiła![]()
Generalnie większość ludzi uzywających lustrzanek do filmowania korzysta z trybu 720/50p, z dwóch powodów, zwalniając obraz o połowę uzyskujesz płynne slowmotion, przy szybkim ruchu czy panoramach unikasz efektu stroboskopu.
Canon do pracy, Nikon z sentymentu
ok, generalizuję to prawda wymieniłem 2 moim zdaniem najwieksze zalety tego trybu. Oczywiście 720 ma sens również w innych wypadkach, np. dla mnie w d7000 bo nie mam 1080p 25. Przyda się równiez gdy materiał wynikowy jest do netu i 1080p byłoby tylko marnotrawstwem miejsca, przyda się również jak materiał wynikowy ma być w rozdzielczości SD.
Canon do pracy, Nikon z sentymentu
Skontaktuj się z nami