Close

Strona 20 z 26 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 254
    sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek N Zobacz posta
    . Do steady mam kamizelkę ale poręczniej jest mi biegać z tym w ręce. Ubranie tego żelastwa i zdjęcie to zbyt wiele czasu do kilkusekundowych ujęć. .
    Jeżeli chodzisz bez kamizelki, to nie ma sensu montować podglądu. Będzie trudniej to utrzymać, a dodatkowo patrząc w ekran możesz zaryć nosem o podłogę
    Filmujesz sam?

sv
    Gość

Domyślnie

Wesel niestety nie mogę upublicznić ze względu na wizerunek osób trzecich ....
    Masz dziwnych klientów, nasi raczej się cieszą jak umieszczamy ich na Vimeo. Czasem się zdarza osoba publiczna i z góry zastrzega brak możliwości publikacji. Na to też jest sposób; zmieniliśmy umowę - podnieśliśmy cenę o 1000 i dajemy rabat 1000 zł jeżeli zgodzą się na publikację

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magic_zen Zobacz posta
    Powiem szczerze ze zaintrygowałeś mnie dwoma sprawami po pierwsze to 30kl/s bałem się schodzić poniżej 50 i szczerze to nigdy nie próbowałem no może kościół ujęcia statyczne itp ale tak naprawdę to bardzo rzadko. Jestem ciekaw jak wygląda taki obraz czy go nie rwie przy panoramie. Druga sprawa to mikrofon o którym pisałeś mógłbyś napisać coś więcej czy ten model miałeś na myśli? http://www.sklep.filmgraf.com.pl/mik...ze-p-1423.html

Jeśli szukasz monopodu to z czystym sumieniem mogę polecić Manfrotto 561BHDV-1 fakt że tanio nie jest jak za jedną nogę ale sprawdza się lepiej niż świetnie
    Tak właśnie ten mikrofon. Jest to oczywiście najniższa półka ale z tego co mam u siebie to jest najlepszy w porównaniu do audio techniki pro-24 i Rode videomic
    Ten Manfrotto 561BHDV-1 miałem pożyczony na ostatnim weselu i powiem że mam mieszane uczucia. Te małe nóżki rozkładane trochę mi przeszkadzały i rozstawianie 3 stopniowe zajmuje zbyt wiele czasu. Raczej myślę o Manfrotto monopod MN685B NEOTEC PRO

Domyślnie

Dla mnie te nóżki i ich punkt blokujący to świetne rozwiązanie np przy przysiędze ale każdy ma swoje upodobania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Jeżeli chodzisz bez kamizelki, to nie ma sensu montować podglądu. Będzie trudniej to utrzymać, a dodatkowo patrząc w ekran możesz zaryć nosem o podłogę
    Filmujesz sam?
    Różnie, to ostatnie wesele filmowałem sam ale widzę że większy popyt jest na droższe zlecenia 2-3 osobowe.

sv
    Gość

Domyślnie

trzy osoby to już tłok i przerost formy nad treścią. Najlepiej pracuje się w dwójkę.

Domyślnie

Masz dziwnych klientów, nasi raczej się cieszą jak umieszczamy ich na Vimeo. Czasem się zdarza osoba publiczna i z góry zastrzega brak możliwości publikacji. Na to też jest sposób; zmieniliśmy umowę - podnieśliśmy cenę o 1000 i dajemy rabat 1000 zł jeżeli zgodzą się na publikację
    Nie chodzi o klientów tylko o przestrzeganie prawa. Jak trafisz na jakiegoś zakompleksionego i bogatego złośliwca to będziesz miał kłopoty. Osobiście miałem już tą nieprzyjemność z pewnym gościem i na dobrą sprawę to miał racje.

trzy osoby to już tłok i przerost formy nad treścią. Najlepiej pracuje się w dwójkę.
    Szczególnie jak kręci się fotograf z innej firmy
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-06-2013 o 22:02

sv
    Gość

Domyślnie

Szczególnie jak kręci się fotograf z innej firmy
    Ostatnio coraz częściej jest dwóch. W trakcie przysięgi przechodzą dziesięć razy z jednej strony na drugą, żeby mieć te same ujęcia Oczywiście przechodzą przed naszymi obiektywami.

Domyślnie

Ostatnio coraz częściej jest dwóch. W trakcie przysięgi przechodzą dziesięć razy z jednej strony na drugą, żeby mieć te same ujęcia Oczywiście przechodzą przed naszymi obiektywami.
    Przy filmowaniu lustrzanką to musi być dość kłopotliwe. Ja zatrudniam fotografów i to jest bardzo korzystne rozwiązanie które polecam każdemu filmowcowi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magic_zen Zobacz posta
    Powiem szczerze ze zaintrygowałeś mnie dwoma sprawami po pierwsze to 30kl/s bałem się schodzić poniżej 50)
    Chodzi o pewien kompromis. 50kl/s jest super ale masz mniejszą rozdzielczość i migawkę musisz podkręcić do 1/100 a to już znacznie ogranicza możliwości filmowania w średnio oświetlonych pomieszczeniach. Większość ujęć reporterskich gdzie akcja goni akcję robię obiektywem 16-35 f4 ze względu na dobrą stabilizacje i szeroki kąt. Biorąc to wszystko pod uwagę myślę że 30kl/s sprawuje się nieźle. Praktycznie brak migotania i rozdzielczość 1920x1080. Konwersja z 30kl/s do 25kl/s powoduje minimalny spadek kontrastu, ale dla większości niezauważalny.

Zresztą sam już nie wiem. Napiszcie jakie są Wasze doświadczenia. Może mój tok rozumowania idzie w złym kierunku i można osiągnąć lepsze rezultaty?

Strona 20 z 26 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów