Szukaj
Masz dziwnych klientów, nasi raczej się cieszą jak umieszczamy ich na Vimeo. Czasem się zdarza osoba publiczna i z góry zastrzega brak możliwości publikacji. Na to też jest sposób; zmieniliśmy umowę - podnieśliśmy cenę o 1000 i dajemy rabat 1000 zł jeżeli zgodzą się na publikację![]()
Tak właśnie ten mikrofon. Jest to oczywiście najniższa półka ale z tego co mam u siebie to jest najlepszy w porównaniu do audio techniki pro-24 i Rode videomic
Ten Manfrotto 561BHDV-1 miałem pożyczony na ostatnim weselu i powiem że mam mieszane uczucia. Te małe nóżki rozkładane trochę mi przeszkadzały i rozstawianie 3 stopniowe zajmuje zbyt wiele czasu. Raczej myślę o Manfrotto monopod MN685B NEOTEC PRO
Dla mnie te nóżki i ich punkt blokujący to świetne rozwiązanie np przy przysiędze ale każdy ma swoje upodobania![]()
trzy osoby to już tłok i przerost formy nad treścią. Najlepiej pracuje się w dwójkę.
Nie chodzi o klientów tylko o przestrzeganie prawa. Jak trafisz na jakiegoś zakompleksionego i bogatego złośliwca to będziesz miał kłopoty. Osobiście miałem już tą nieprzyjemność z pewnym gościem i na dobrą sprawę to miał racje.
Szczególnie jak kręci się fotograf z innej firmy![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-06-2013 o 22:02
Chodzi o pewien kompromis. 50kl/s jest super ale masz mniejszą rozdzielczość i migawkę musisz podkręcić do 1/100 a to już znacznie ogranicza możliwości filmowania w średnio oświetlonych pomieszczeniach. Większość ujęć reporterskich gdzie akcja goni akcję robię obiektywem 16-35 f4 ze względu na dobrą stabilizacje i szeroki kąt. Biorąc to wszystko pod uwagę myślę że 30kl/s sprawuje się nieźle. Praktycznie brak migotania i rozdzielczość 1920x1080. Konwersja z 30kl/s do 25kl/s powoduje minimalny spadek kontrastu, ale dla większości niezauważalny.
Zresztą sam już nie wiem. Napiszcie jakie są Wasze doświadczenia. Może mój tok rozumowania idzie w złym kierunku i można osiągnąć lepsze rezultaty?
Skontaktuj się z nami