Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: Hasło na plik

Domyślnie

Nie wpadliście chyba tylko na jeden pomysł... Kupić dzieciakowi taki komputer, na którym żadna gra nie pójdzie... Ja kiedyś kupowałem takie komputery, jak stawiałem mini serwery domowe sobie i znajomym. Kosztuje to 50-150zł i ma takie parametry, że internet chodzi,, winamp chodzi, jakiś office też i to w sumie wszystko. Są to komputery po biurach, więc można zapomnieć o dobrej karcie graficznej i wielkiej ilości RAMu. Swój komputer zahasłuj już na starcie i w sumie po problemie. Wracasz do domu to mu dajesz trochę pograć, a jak Ciebie nie ma o wiesz, że nie traci czasu na gry, bo nie ma jak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Nie wpadliście chyba tylko na jeden pomysł... Kupić dzieciakowi taki komputer, na którym żadna gra nie pójdzie...
    A jak nastoletnie dziecko będzie chciało pójść na randkę, to kup dziecku takie buty, w których ujdzie nie więcej niż 150 m. Dzięki temu, nigdy do żadnej knajpy nie dojdzie, Ty będziesz miał pewność, że jest blisko domu.

Domyślnie

Ja tylko Ci powiem że dla mnie konmputer to było przekleństwo ile ja nawalczyłem
    I powiem Ci o jeszcze jednym, jak będzie za mało komputera dzieciaki są wstanie iść do kafejki lub kumpla żeby napierdzielać w te zasrany giery ! Weź to pod uwagę ....

ps.
    Marku , pogratulować dzieci, ale nie wszystkie są tak poukładane mimo starań rodziców
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Dopóki nie zawala szkoły to jest ok. Zasady muszą być proste - są dobre wyniki w nauce to jest granie na komputerze czy jakakolwiek inna przyjemność, są wyniki kiepskie to gry nie ma.

Domyślnie

do LoLa potrzebny jest internet, może zablokować port w routerze albo dostęp do internetu dla tego programu

Domyślnie

tak czytam ten wątek i trochę mnie przeraża ... mój syn jest jeszcze mały ale pewnie za jaakiś czas też się będzie bardziej interesował kompami (już widząc reklamę tableta pytał "kupisz mi taki?") ... Jak na razie bardziej zabawki go interesują i gry planszowe i staram się własnie żeby bardziej planszowki go ciągnęły. No i chyba najważniejsze to to, żeby rozwijał jakieś swoje hobby, jeździł na wycieczki itp. Raczej nie chcialabym wprowadzać zakazów, limitów ... ale żeby sam wiedzial że komp i gry to nie wszystko ...

Domyślnie

Ciekawe, bo za moich czasów w wieku lat nastu chodziło się od rana do szkoły, a do domu wracało się dość późno. Czas wolny na komputer miało się wieczorem.

Fajne życie musi mieć nastolatek, który od rana do nocy siedzi przed komputerem ...
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    Fajne życie musi mieć nastolatek, który od rana do nocy siedzi przed komputerem ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tyra Zobacz posta
    tak czytam ten wątek i trochę mnie przeraża ... mój syn jest jeszcze mały ale pewnie za jaakiś czas też się będzie bardziej interesował kompami (już widząc reklamę tableta pytał "kupisz mi taki?") ... Jak na razie bardziej zabawki go interesują i gry planszowe i staram się własnie żeby bardziej planszowki go ciągnęły. No i chyba najważniejsze to to, żeby rozwijał jakieś swoje hobby, jeździł na wycieczki itp. Raczej nie chcialabym wprowadzać zakazów, limitów ... ale żeby sam wiedzial że komp i gry to nie wszystko ...
    Podtrzymuj u niego te zainteresowania, jak będzie starszy zabieraj go na spotkania planszówkowe czy zapisz do jakiegoś kółka zainteresowań. Jak będzie miał z kim grać, to raczej nie będzie problemów z siedzeniem bez opamiętania przed kompem
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Bla, bla, bla. A teraz reka do gory, kto ma dzieci w tym wieku, a kto tylko o nich pisze tu glupoty. Teoria jedno, a praktyka drugie

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów