Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie

Lata 60te i taka skórzana kurtka ? Interesujące bym powiedział

Domyślnie

Jak na lata 60-te zbyt realistyczne. Może jakiś filtr nostagic czy vintage?
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Dziewczyna w kurtce, wybielone oczy, wybielone zęby, wygładzona skóra, bokeh, przeostrzenia - nic nowego. Już o tych zdjęciach zapomniałem.

Domyślnie

Jeśli zawsze się udaje, to znaczy że robimy poniżej możliwości Głowa do góry - po prostu najwięcej dają rzeczy nie związane bezpośrednio z techniką. Takich elementów tutaj najwyraźniej zabrakło; Kurtka się nie sprawdziła, pozy są trochę wymuszone, ta biała bluzka nieładnie wystaje, drzewa w tle są w jakimś brudnym cieniu

Bokeh, te tricki z fotoszopa może zrobić nawet małpa jeśli dać jej narzędzia. Tymczasem, ostatnimi czasy to właśnie te cechy często mają wg. niektórych zrobić całe zdjęcie. Moim obiektywnym zdaniem, to po prostu nie ta droga.
    Ostatnio edytowane przez Kartofelinder ; 19-11-2012 o 18:07

Domyślnie

Kartofelinder o zdjęciach tak, ale o oczach z 3 fotki tak szybko sie nie da zapomnieć

chociaż fakt za bardzo wyostrzone, brak chociaż słabej winietki i duży kontrast psują klimat... poprawne foty, ale do 60tych brakuje klimatu
    brak sygnatury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Bokeh, te tricki z fotoszopa może zrobić nawet małpa jeśli dać jej narzędzia. Tymczasem, ostatnimi czasy to właśnie te cechy często mają wg. niektórych zrobić całe zdjęcie. Moim obiektywnym zdaniem, to po prostu nie ta droga.
    Bokeh z obiektywu N70-200 VRII nie kombinowany i nigdy w rozmycie tła się nie bawię ponieważ jak dla mnie jest zaskakująco dobry.
    Oczywiście ze się nie poddam i będę walczył

Pozdrawiam i Dzięki za komentarze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Bokeh z obiektywu N70-200 VRII nie kombinowany i nigdy w rozmycie tła się nie bawię ponieważ jak dla mnie jest zaskakująco dobry.
    Oczywiście ze się nie poddam i będę walczył

Pozdrawiam i Dzięki za komentarze
    Nie nie, chodziło mi po prostu o bokeh. Prosto z obiektywu. Jako rzecz wynikająca tylko i wyłącznie z technologii jest łatwym, nadużywanym i najczęściej nudnym środkiem wyrazu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Nie nie, chodziło mi po prostu o bokeh. Prosto z obiektywu. Jako rzecz wynikająca tylko i wyłącznie z technologii jest łatwym, nadużywanym i najczęściej nudnym środkiem wyrazu.
    aha teraz zrozumieć

Kwestia gustu jedni preferują technikę nazwę to "filmowania" , opowiadanie itd. itp. a drudzy pojedynczy portret gdzie nie potrzeba tej całej scenerii wręcz przeciwnie Bokeh pomaga wyodrębnić ale tylko moje zdanie, ja nie czuje się na razie a może i nigdy nie będę czul się na silach zrobić wizjonerskiego opowiadania lub portretu a może ze boje się zbłaźnić i dla tego staram sie opanować najpierw jedno.
    no dobra bo się rozpisuje o tym o czym nie mam pojęcia j.w zaskoczyłem jadę dalej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów