Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: P

Domyślnie

Wydawało mi się że to forum jest od oceniani zdjęć, a nie od dawania dobrych rad czy brać za coś kasę czy nie , co do zdjęć to już wyżej koledzy napisali odstaw PS przynajmniej na razie bo blur zmasakrował te zdjęcia

Domyślnie

Następna poprawka

oraz chyba "lepiej" skadrowałem

http://pawelstrzyzykowski.blogspot.com/
    http://pawelstrzyzykowski.pl
    D300 + Grip, D70s, 35 f/1,8. N 18 - 70 (3,5 - 4,5) , Di 622, akcesoria

Domyślnie

Po "skadrowaniu" widać jedno - zdjęcie nie bardzo do obróbki bez wcześniejszego porządnego wyostrzenia - jest albo nie ostre, albo ruszone, tak czy owak, jego przydatność do dalszej obróbki - słaba.

Co do obróbki - jak było tak jest słabo.
    1) patrz na odcienie skóry nad prawą brwią - dwa różne
    2) wygładzenie skóry - za mocne, traci się jej przestrzenność i wygląda jak płaska maska u lalki.
    3) usuwanie zmarszczeń skóry - widać, że usuwane i to bez większej staranności - szczególnie widoczne na prawym policzku - ostre odcięcie barw, gdzie kawałek wyżej jest wyraźnie płynniejsze...

Nie wiem, jak wygląda zdjęcie przed jego obróbką, ale podejrzewam, że nie gorzej niż po...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

stomatolog i chirurg plastyczny nie ma żadnych szans na zarobek przy tym portrecie,a nie sorki nad lewym okiem ten drugi jeszcze by coś zarobił ale niewiele
    Ostatnio edytowane przez maro842 ; 24-11-2012 o 00:40

Domyślnie

Jest źle. Żeby nie napisać: tragicznie
    Kuleją podstawy chociażby takie jak kadrowanie. Na fotach nie ma światła, obróbka jest koszmarna...
    Czy naprawdę ciężko pozwiedzać internetowe galerie i porównać swoje prace z tymi lepszymi? Wyciągaj wnioski!!!
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

Okropne, modelka cię nie zabiła?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów