Co wy z tymi kolorami w s5? W nowych puszkach Nikona kolorystyka jest naprawde dobra. I kazdy Nikon bedzie szybszy od s5.
Szukaj
Co wy z tymi kolorami w s5? W nowych puszkach Nikona kolorystyka jest naprawde dobra. I kazdy Nikon bedzie szybszy od s5.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Tak. Kolega ma apetyt niestety na D300/s, a to jeden z pierwszych CMOSów i tak jak D700 i D3 nie ma najlepszego koloru skóry. Dlatego pisałem o D200 z CCD albo faktycznie trzeba brać jakieś z najnowszych puszek. Skoro chcesz w dużym stopniu zająć się portretem (wskazane jest FX) i nie D700 to pozostaje tylko D600.
Albo jakiekolwiek z nowych body DX.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Matryca z D700, D300, D3 oddaje gorzej skórę niż z D200. Mówię o kolorze skóry, nie o wszystkich kolorach.
Nie mówię tu o szumach, bo tu D700 i D3 dają lanie D200. DR też jest lepsze w nowych.
AF w D200 też jest całkiem żwawy i bardzo czuły w ciemnościach.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 18-11-2012 o 23:52
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
To może żeby zilustrować o co mi chodzi pokażę dwie fotki, oba w tym samym świetle zastanym
1) wzmiankowany d300s (ISO 1600, Picutre Control Portait) bo właśnie go dostałem na testowanie
2) S5 pro (ISO 1600, Film Simulation Standard)
Oczywiście teraz mam porównanie bezpośrednie i wiem, że akurat D300s odpada. I jestem w kropce :/
It's all about light
mtt
Tutaj to mi się podoba bardziej z D300s. Ale to chyba dlatego, że było słabe światło.
Jeżeli tu ma być ta przewaga Fuji to ja dziękuje![]()
Borat, widac że do czynienia z fufu miales tyle co ja z budowa promu kosmicznego. Wiec nie bardzo wiem za co dziekujesz.
Przyklad taki sobie bo rozne swiatlo i inaczej naswietlone fotki. Jednak jak wol widac przewage fufu w kolorkach. D300 juz mi wpada w desiedemsetkowa zoltaczke co dla mnie jest nie do zaakceptowania.
D600 jak nic trzeba nabyc. Najlepiej w drodze kupna
Oba zdjęcia są naprawdę podle zrobione, ale widać, że na przykładzie z D300, dzieciak ma kolor swojej poduszki. S5 pokazuje, że jednak powinien się on różnić. Nie wygląda to wcale lepiej, lecz zauważyć można większą zdolność do rozróżniania podobnych barw.
Jesli chodzi o AF w D200 i Fuji, to są identyczne i raczej nieczęsto zawodzą. Jeśli nie masz dywanu z pyłu na sensorach AF, musisz robić coś źle![]()
Skontaktuj się z nami