Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Bodø

Domyślnie

Cieszę się, że udało mi się trochę "wsadzić kij w mrowisko"

średnio godzinę dziennie spędzam na SPFL-u i przeglądam Wasze foty. Walczyłem tez w Ostravie (obok Was - ekipu SPFL - przy płocie). Nie powiem, przywiozłem sporo fajnych kadrów, wydrukowałem sobie 9 i powiesiłem na balicy korkowej w pracy I jestem z nich dumny, ale pamiętam kilka pstryków Wilka zdaje się z 500 mm. Hmm... No cóż. Świadomość sprzętu nie zastąpi 500 milietrów z jakością Nikona.

Na szczęsice niedługo D90 będize się "kurzyć" na półce jako zapas, bo będą większe fundusze na jakieś fajne FF, a może i na szkiełko. Chociaż i tak pewnie nie skorzystam z promocji fotojokera: 29.999 zamiast 39.999 za 400 mm

Co do jeżdzenia, zgadzam się. Robię plan na przyszły rok Co najmniej kilka er-szołów. Wzięło mnie totalnie.

Nie ma jakiejś możliwości pofocenia latającego sprzętu zimą???

Domyślnie

Miło nam że spędzasz czas na naszym forum. Zapraszamy do aktywności.
    Co do możliwości - jest. W bazach. Ale to sport dla twardzieli.
    pozdrawiam Michał
    moje pstryki lotnicze:
    www.air.art.pl www.fotoaktywni.art.pl

Domyślnie

Bardzo fajne prace. Sam w tym temacie nie siedzę, ale przyznam, że coraz bardziej mnie to interesuje, choć i tak pasji do moto-foto chyba nie jest w stanie przebić. Czyli w foto "erkraftowym" poniżej 300 mm nie ma raczej co startować? Zastanawiam się jakby do tego nadał się mój 70-210... Sorry, za off-top.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

nurkiewicz - dzięki. Weekend idzie. Może coś wrzucę na SPFL-a... Kończę przebijanie się pzrez foto z Ostravy

Pes - ja miałem 70-210 w obu wersjach... To znaczy "pąpkę" i tego ze światłem stałym f/4. Oboma walczyłem na górce spotterskiej i nie było źle. W trybie AF-C można "autobusy" schwycić całkiem sympatycznie, ale szłu nie ma. Brakuje ogniskowej, a na myśliwce będzie baaaardzo za wolno, zwłaszcza z D90. Z resztą pójdź na Okęcie pod płot i zobacz co i jak.

A moto-foto też super sprawa, tylko w Łodzi "moto" to nie to samo "moto" co w Stolycy.

Swoją drogą namawiam do spróbowania. Chociaż uszy czasem bolą to frajda jest przednia A kadry... jak widać na załączonych obrazkach Twórcy tematu

Domyślnie

fan911, w sumie racja, trzeba spróbować i tyle Do tej pory to jedno foto z erkraftem zrobiłem i to 18-105 Dzięki!
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Grzesiu co tu mówić jak nie ma o czym mówić... Jak zwykle extra focie. Chyba zacznę częściej ruszać na flyshow...
    Fotoamator...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów