Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Mi RFy synchronizują się z 1/160, z tego co wiem to jest bezpieczny czas, który gwarantuje identyczne efekty, ale podobno są osoby, którym bez problemu działają na 1/200 i 1/250.

Czy warto płacić 3x więcej za różnicę?

Domyślnie

Miałem wyzwalacze YN CTR-301P i czasem faktycznie nie bardzo wiedziałem o co im chodzi.
    Wymieniłem je na YN RF-602 i złego słowa o nich nie powiem. Jak już mi się czasem wydawało że coś z nimi jest nie tak, to się zawsze okazywało że to wina rozładowanych baterii...

Domyślnie

Dla lamp reporterskich i wyzwalaczy RF602 osiagam czas synchro 1/200.

Mam rowniez PixelKingi i zlego slowa na nie powiedziec nie moge. Dzialaja niezawodnie. Niestety za cene jednego kompletu nadajnik-odbiornik masz caly zestaw RF602/3.

Przy Twoich wymaganiach (wnetrza) wybralbym RF, na plenery zdecydowanie Pixele ze wzgledu na wslieranie trybu FP z lampami reporterskimi i studyjnymi.

i9000 | Tapatalk | CM10
    body | stałki | 3xSB | 5xYN | RF-602 | Pixel King |

Domyślnie

Dlatego myślałem o 3 PW, które obsługują plenery oraz wyzwalają część lamp w pomieszczeniach ze 100 % pewnością z czasem synchronizacji 1/250, a reszta działa na fotoceli.
    Domyślam się , ze duzo w tym wypadku zależeć będzie od umiejętnego rozplanowania lamp na radiu i fotoceli.

Domyślnie

ja bym sie na fotoceli nie opieral jesli chcesz miec pewnosc, uzywalem nieswoich 602 i byly w 99% niezawodne, swoje mam atlasy i tez sa ok (czasem same sie wyzwalaja, w pomieszczeniach gdzie jest duzo elektroniki, ale moze to zbieg okolicznosci z ta elektronika)

Domyślnie

Ja mam PocketWizard-a i jestem baaaaaaardzo zadowolony. Strobing mozna uprawiac we wszystkich pozycjach
    Fotocela ... Tylko w studiu oczywiscie bez okien ... Pocketa mozna uzywam w pogodny dzien i efekty sa piorunujace ... Jak bys studio przeniosl pod niebo
    .................................................. .................................................. ............
    www.greniuk.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf 007 Zobacz posta

Pytanie było czy ktoś łączył wyzwalanie radiowe i fotocelę.
    Ja na prawie każdej sesji. Stare Rf-602, używam na 1/200. Czasem podpinam prawie wszystkie lampy pod radio, ale do wszystkich lamp nie mam odbiorników. Prawdę mówiąc nie wiem w czym problem. Miałem kilka razy droższe powerluxy to dałem znajomej, bo od dawna się kurzyły - lepiej się Rf sprawdzały.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów