Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Rondo Jazdy Polskiej

Tym razem znów coś z Warszawy, z wczorajszego wypadu. Niestety pogoda nie dopisała tak jakbym chciał.
    Ale za to długo nie włączone było oświetlenie, dzięki temu dało się "łapać" dosyć długie czasy

aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Domyślnie

Mieszkam obecnie niedlaeko tego ronda i bardzo podoba mi się ujecie. Mozesz zdradzic troche technicznych szczegółów odnośnie obiektywu i naswietlania? Pozdrawiam

Domyślnie

Obiektyw z tego co pamiętam 18-200 miałem aktualnie na aparacie, natomiast naświetlanie to iso 100, f/11 oraz min 8 -10 sekund czasu, plus oczywiście coś ciekawego w kadrze

Domyślnie

Popieram ołówka, ujęcie jest zdecydowanie ciekawe, mimo pozornie centralnego kadru. Ładnie się ułożyły linie autobusu i budynku.
    Budynek minimalnie "świeci", przez co odbija się od ciemnego nieba. Celowo?
    Szkoda że tak niewiele pięter jest oświetlone. Latarnie były wyłączone?

Domyślnie

bardzo sympatycznie się ogląda... dobra pora dnia, czy raczej wieczoru na takie foto.
    Kolorki super, kadr centralny też na +. Nie ma się do czego przyczepić

Domyślnie

Dobra pora + tuż przed włączeniem lamp - to najlepszy moment na długą ekspozycję. Szkoda że autobus lekko się bujał pod koniec Budynek lekko rozjaśniłem, ale świecił by się bardziej gdyby odbijał zachodzące słońce (niestety chmury nie pozwoliły). W tygodniu na pewno byłoby więcej zapalonych świateł w środku (to było w niedzielę).

Uprawnienia umieszczania postów