Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZgReDoL Zobacz posta
    O ile wiem, do szkoły muzycznej nie przyjmuą 4-latków.
    No to Pan mało wie. Przy szkołach muzycznych są przedszkola muzyczne. Zajęcia umuzykalniające np raz w tygodniu. Później przesłuchanie do szkoły którą zaczynają dzieci ok 5 lat. Jeśli w czasie przesłuchania dziecko wykaże pewne uzdolnienia, a zapewniam, że testy są bardzo ciekawe i miarodajne, jest szansa na naukę, nie tracenie czasu.

zorientuje sie czy wogóle dziecko ma do tego zacięcie
    Nie parapet w domu o tym decyduje. To tylko nowa zabawka, która szybko się znudzi. Absolutnie nie wykrzesa żadnego zacięcia. Aby się dowiedzieć czy dziecko ma zdolności w kierunku muzycznym, trzeba dziecko wysłać do normalnej szkoły. Muszą to ocenić fachowcy a nie muzyczny ignorant - rodzic na podstawie jak dziecko bawi się parapetem. Dlaczego użyłem epitetu w odniesieniu do rodzica? Bo jeśli miałby jakiekolwiek pojęcie o edukacji muzycznej nie myślałby w ten sposób.

Poza tym wątkotwórca pytał konkretne grupy ludzi o zdanie, nie laików, więc proszę nie pieprzcie głupot o czymś o czym nie macie bladego pojęcia. Niestety "kawiszowiec" ma tyle pojęcia o grze co kowal o wyrywaniu zębów.

a teraz i w klawiszach sie specjalizuje, bo jego syn ma WYSOKIEJ KLASY ELEKTRONIKE YAMAHY (no jak tu sie nie pochwalić, jak jest okazja)
    Och, aby się tylko przyczepić. Mój syn jest pianistą po prostu a klawisze ma dodatkowo do zabawy, bo do tego się to nadaje. Kogoś syn ma podobne wykształcenie aby zabierać głos?

"Do gry na instrumencie po max dwóch latach zniechęca się niemal 100% zaczynających od parapetów i góra 30% zaczynających od pianina." Wiekszej bzdury już dawno nie czytałem. Skąd ty bierzesz takie mądrosci?
    Z czterech szkół muzycznych, w tym dwóch prywatnych "parapeciarskich", i dwóch PSM-ów. A dane pochodzą od wieloletnich nauczycieli, zarówno rzemieślników ze szkół nazywanych markami instrumentów i prawdziwych nauczycieli AM.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 08-11-2012 o 01:18
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Uprawnienia umieszczania postów