Człowieku, qźwa, kiedy ty zrozumiesz, że nie kazdy chce sie uczyć gry na fortepianie, bo zwyczajnie w swiecie mu sie to nie podoba?!!! Ze woli gre na elektronicznych instrumentach, bo to jest jego pasja?
I ta pewnośc czego to ja nie potrafie zagrac. Wiesz, daremny jesteś, i ograniczony, bo uwazasz ze utwory fortepianowe mozena zagrac tyko na fortepianie. A co z aranżacjami klasyków na inne instrumenty? Tez nawet najwiekszym odmówisz umiejetnosci, jesli zagrają to w inny sposób. Jestes ignorantem, bo nie rozumiesz ze pisząc "zagram technicznie" rozumiałem ze moje manualne umiejetnosci pozwalają na zagranie takich utworów na syntezatorach, i nigdy nie udawałam pianisty. Nie jestem samoukiem, jak to sugerujesz. Nie chodziłem do szkoły muzycznej bo w wieku 14 lat było juz na to za późno, ale pobierałem przez wiele lat prywatne nauki u dobrego nauczyciela wykładającego w szkole muzycznej, i interesowała mnie tylko techniczna strona nauki gry, i na tym sie skupiłem. No ale jak zwykle ty wiesz lepiej, na odległośc oceniasz czyjeś umiejetności, tylko dlatego że masz kontakt z nauczycielami muzyki, i to upoważnia Cie do wydawania opinii w tym temacie. Wiesz, mam paru znajomych mechaników samochodowych, rozmawiam z nimi, ale sam aut nie reperuję, i nie doradzam innym w tym temacie jako ekspert. ZROZUMIAŁEŚ ALUZJĘ??!!! Znasz sie na monitorach, to tym sie zajmuj, chociaz nawet tam nie rozumiesz, ze ludzie czasem potrzebuja czegos innego niz Eizo za>2000PLN, a tym mówisz ze tylko takie sie kupuje.
Zacznij nauke, pocwicz kilka godzin przez pare lat, zdobądź umiejętnosci, a potem podejmuj dyskusje.
I teraz to już napewno EOT, bo niepotrzebnie daje sie wciagac w dyskusje z czlowiekiem, ktory nie ma pojęcia o czym pisze.
Szukaj

Skontaktuj się z nami