Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Domyślnie Keyboard dla dziecka?

Witam

Może wśród fotografów znajdzie się jakiś muzyk a najlepiej nauczyciel muzyki. Moja córka ma 4 lata do tej pory chodziła do szkoły Yamahy na zajęcia z rytmiki. Następnym etapem przygody z muzyką jest nauka gry na keyboardzie. Nauczyciel kazał kupić dziecku keyboard najlepiej Yamahy o standardowych klawiszach (cokolwiek to znaczy) i co najmniej 5 oktawach. Nie chcę wydawać fortuny na instrument który za rok trafi do szafy. Co możecie polecić. Z góry dziękuję za każde słowo komentarza
    Pozdrawiam Dawid
    https://www.dawidszczech.pl/
    D500, D750, N 24-70 2.8, N 50 1.8, N 85 1.8 T 17-55 2.8

Domyślnie

Nie wiem co to warte ale chyba w tym tygodniu w Lidlu ma być jakiś keyboard Yamahy.
    Pozdrawiam:
    Jaromir

Domyślnie

Na alledrogo szukaj Yamaha PSR-400 lub PSR-500. Dostaniesz do 400zł. Ewentualnie bierz Roland E-16
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

tak naprawdę to obojętnie jaki psr i tak będzie dobry ja kilka tygodni temu odkopałem dla swojej 4 leniej córy starego psr 27 oj powiem kilka lat zalegał , otrzepałem wymyłem i gra jak za dawnych lat !
    grunt co by sprzęt był cały nie połamany i działał , to wystarczy na pierwsze koncerty w domowym zaciszu !
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hackermuz Zobacz posta
    Jaromir dobrze prawi - ten sam model od jutra w lidlu za 100 pln mniej...

Domyślnie

No to chyba dobra cena tylko pewnie sztuk jak na lekarstwo będą mieli. Najbardziej podoba mi się wiara autora wątku w swoje dziecko "Nie chcę wydawać fortuny na instrument który za rok trafi do szafy"

Domyślnie

Straszny los szykujesz dla swojej córki i dla siebie nie lepszy. Co do instrumentu zapytam tu i tam i dam jutro odpowiedź.

Domyślnie

Najlepiej kup taki sam model, jakiego używają w szkole - to dziecku ułatwia naukę.

Jeżeli chodzi o Yamahę - bierz model PSR 323 lub 333 - to jest najniższy model z klawiaturą dynamiczną (klawisze reagują jak w pianinie - im mocniej uderzysz, tym gra głośniej; ale funkcję tę można też wyłączyć na samym początku nauki). Model 233 jest tańszy, ale zdaje się nie ma klawiszy dynamicznych, więc będziesz go niedługo wymieniał...

Moja córka chodzi do Yamahy w Bydgoszczy i korzystają z modeli 323. Ma go już 2 lata (zaczynała, jak miała 4), na razie nie ma najmniejszej potrzeby wymiany instrumentu i nie zanosi się na to w najbliższych latach. Fakt - 5 oktaw wystarczy. Keyboardy z 6 oktawami są znacznie droższe (tak FYI - pianino / fortepian mają ponad 7 oktaw).

Powodzenia.
    ...

Domyślnie

"o standardowych klawiszach (cokolwiek to znaczy)" - wielkość klawiszy taka jak w pianinie/fortepianie.
    Są też "grajotka" tańsze i mniejsze, które mają klawisze ok. połowy wielkości standardu.
    Ktoś przyzwyczajony do normalnej klawiatury ma kłopot, aby trafić w te mniejsze i odwrotnie
    Zdecydowanie lepiej pozostać przy normalnej wielkości. Tutaj nauczyciel ma rację.
    Tutaj jest... podpis

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów