Szukaj
CS, nie CC: ColorSaturation.
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
Sadki: wiadomo, skrzat się w pisownię wkradł.
Nikon D40 + Nikkor 18-70. Dopiero zaczynam zabawę z rysowaniem światłemjestem kompletnym amatorem.
Wprowadziłem ze strony jeszcze raz, przeładowałem starym kluczem, odpaliłem, no i w celu - tzn. wszystko jest w porządku !!
Czy nowa wersja jest szybsza? hmm.. u mnie jest (reinst. windy)
Dzięki za rady pozdrawiam
ff
Podepnę pod temat.
Czy C1 importuje RAW wraz ze zmienionymi nastawami z aparatu - D70s? Odniosłem wrażenie ze nie.
Dla przykładu mam w puszce podciągnięty kontrast i nasycenie.
NEFy zaimportowane do C1 wyglądają jakbym tych nastawów nie zaminiał - czyli wszystko na "Normal"
Capture NX (trial) ładnie wczytuje podciągnięte i można od razu wołać, ew. jakieś delikatne korekty na pojedyńczych fotach.
Czegoś nie ustawiłem w parametrach C1 czy on juz tak ma?
Oczywiście suwakami daje się uzyskać podobny efekt i zastosować baczowo na pozostałe, ale nie po to zmieniam nastaw w puszce żeby potem po raz kolejny ustawieć to w sofcie.
Macie jakieś doświadczenia z tym?
Z góry dzięki za wszelkie info.![]()
PS. wiem że jest forum u producenta ale wolę tu zapytac najpierw zanim się zacznę przebijać przez tamto forum.
pozdrawiam, Piotr
Jakoś na początku maja kupowałem w Fotojokerze i jeszcze mieli.
Na tekturowym pudełku (na zawieszce) powinna być czarna naklejka w stylu 'C1 inside'![]()
podobno włąśnie nie ma takiej naklejki
Skontaktuj się z nami