Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

Sluchaj gALLa...

Rowniez zachecam do "zabawy" z koreksem. Jest to latwa sprawa i bylo o tym na forum.

Sprobujesz Kamil, pokochasz i bedziesz sie w to bawil....
    Nie pokochasz - wiele nie stracisz, koreks zamienisz na doniczke do kwiatow

A nie sprobujesz to bedziesz zalowal i dasz se spokuj z analogiem. Ja np cz/b tylko analogowo robie, to mi odpowiada i sprawia przyjemnosc.

Domyślnie

A tak się spytam tylko:
    bardzo to ta chemia waniajet w chacie jak sie człowiek bawi w samodzielne wołanie . Ja jestem przyzwyczajony do "perfumerii", bo jestem drukarzem, ale z żonką przy większym smrodku mogę mieć przeprawę. A zależałoby mi na na tym, żeby wołać samemu.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    A tak się spytam tylko:
    bardzo to ta chemia waniajet w chacie jak sie człowiek bawi w samodzielne wołanie . Ja jestem przyzwyczajony do "perfumerii", bo jestem drukarzem, ale z żonką przy większym smrodku mogę mieć przeprawę. A zależałoby mi na na tym, żeby wołać samemu.

Pozdrawiam
    Nie wajniajet prawie wcale. Najbardziej capi formaldehyd, ale w B/W się go nie używa praktycznie.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

polecam zdecydowanie samemu wszystko wywolywac. mnie nie zadowolil zaden jka dotad punkt w ktorym potwornie rysowano moje ilfordy, a do tego cholerne ziarno.. lepiej je zniszczyc w domu na proby z ciemnia i sie czegos nauczyc niz placic za taka partanine w labach.. chemikalia raczej nie smierdza, a na mala ciemnie wystarczy juz łazienka z ktorej mozna wszystko zwinac w 10minut. sprzet jest tani dos wiec czemu nie zaczac..

Domyślnie

Cholera w pracy miałbym super warunki zarówno do przechowywania chemii, kuwet itd... I nikomu by to nie przeszkadzało. Tylko ciemnia. Jest jakiś sposób, żeby wpakować naświetlony film do koreksu i nie zrobić mu "zadymy" ? Bo choćbym się bardzo starał to wszystkich okien nie zasłonię. Poradźcie coś proszę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Cholera w pracy miałbym super warunki zarówno do przechowywania chemii, kuwet itd... I nikomu by to nie przeszkadzało. Tylko ciemnia. Jest jakiś sposób, żeby wpakować naświetlony film do koreksu i nie zrobić mu "zadymy" ? Bo choćbym się bardzo starał to wszystkich okien nie zasłonię. Poradźcie coś proszę
    Pewnie że jest. Worek ciemniowy. Tak na szybko znalazłem wersję "zrób to sam" model de lux
    http://tinyurl.com/2rnpad
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Pewnie że jest. Worek ciemniowy. Tak na szybko znalazłem wersję "zrób to sam" model de lux
    http://tinyurl.com/2rnpad
    No niezłe

A poważnie: to czas chyba przejąć władzę nad swoją twórczością i zacząć zbierać sprzęt. Mam nadzieję, że nie spieprzę zbyt dużo swoich wypocin i nie trafi mnie szlag jak stracę to jedyne, wymarzone ujęcie.

Dzięki Szymony

Pozdrawiam

Domyślnie

Jak spieprzysz to pojdziesz i zrobisz nastepne zdjecie na "grandpri łerd pres foto".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Jak spieprzysz to pojdziesz i zrobisz nastepne zdjecie na "grandpri łerd pres foto".
    E tam .... ja utrwalam dla siebie, ale jak będą chcieli przyznać to co mam zrobić - nie przyjąć?

Domyślnie Filmy B/W

Jam sam wywołuję filmy B/w w koreksie uważam że lepiej wychodzą niż te z procesu C-41 (może nie wszystkie) ale nie mają dominanty brunatnej, potem je skanuję i czasami rzucam na papier. Mam parę na komputerze i mogę je wysłać na maila.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów