Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Nocne rondo Kaponiera

1. Przejście podziemne pod Rondem Kaponiera. Zdjęcie jest już "prawie" dokumentem gdyż rondo powyższe jest w trakcie gruntownej przebudowy. Zdjęcie wykonane w nocy.

Wiem że foto nie jest doskonałością, ale co zrobiłem źle ??
    I jeszcze aby za bardzo nie bolało
    Coś tam, coś tam .... i jeszcze troszkę ....

Domyślnie

Po exif-ie widzę, że masz Nikona D5100, po zdjęciu jednak wydaje się, że to bardziej Nokia 5100...
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

A co według Ciebie zrobiłeś dobrze? Co chciałeś tutaj pokazać?
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ~lxs Zobacz posta
    Pustkę i wymarłe, bezludne przejście w centrum miasta, które w dzień, od rana do wieczora jest zawsze pełne ludzi.
    Coś tam, coś tam .... i jeszcze troszkę ....

Domyślnie

Okej, czyli pomysł na zdjęcie jest. To połowa sukcesu. Przemyśl teraz jak pokazać to w kadrze i zadbaj o szczegóły. To zdjęcie jest krzywe, ten tunel jest dziwnie przycięty i jakość tego zdjęcia zupełnie nie jest adekwatna do możliwości Twojego aparatu. Teraz to wygląda naprawdę tak jakbyś szedł i pstryknął zdjęcie aparatem wbudowanym w telefon komórkowy. Widziałem również Twoje fotki z Mustangiem i tam również nie było widać przemyślanego kadrowania, tak jak i w tym temacie. Sugeruję Ci abyś pooglądał prace innych na tym forum i zaczął w ten sposób uczyć się kadrowania. Później przyjdzie czas na cały post-proces, którego tutaj wogóle nie ma. Nie poddawaj się i próbuj dalej.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

kilka lat temu opuściłem Pyrlandię i Kaponiera nic się nie zmianiła chociaż tego ronda do ulubionegch miejsc na spacery nie zaliczałem nigdy, tym bardziej czekam aż wrócisz w to samo miejsce po remoncie
    Ostatnio edytowane przez slasib ; 29-10-2012 o 22:22 Powód: literówka
    posiadam kolekcję CL-L2, LC-77, 2xLF-1,LC-58,HB-47... i pasek z żółtym napisem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ~lxs Zobacz posta
    co zrobił dobrze? oddał klimat tego miesca, smutny i przygnębiający, bo to samo centrum miasta a przejść tamtędy aż strach
    posiadam kolekcję CL-L2, LC-77, 2xLF-1,LC-58,HB-47... i pasek z żółtym napisem

Domyślnie

Masz jeszcze jakiś inny obiektyw oprócz 70-300. Jak masz coś szerszego i jaśniejszego to wróć tam i zrób jeszcze jeden fot. Szerzej, ostrzej, prościej. Pomyśl również o wyborze balansu bieli bo jak widać wyżej automat sobie nie poradził. Miejsce ma potencjał, więc zastanów się pokaż fotkę z prawdziwego zdarzenia. Trzymam kciuki )
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Krzywo i nie symetrycznie.
    Do poprawy.
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borbet Zobacz posta
    Masz jeszcze jakiś inny obiektyw oprócz 70-300. Jak masz coś szerszego i jaśniejszego to wróć tam i zrób jeszcze jeden fot. Szerzej, ostrzej, prościej. Pomyśl również o wyborze balansu bieli bo jak widać wyżej automat sobie nie poradził. Miejsce ma potencjał, więc zastanów się pokaż fotkę z prawdziwego zdarzenia. Trzymam kciuki )
    jaśniejszy obiektyw? a po co? tutaj, aż prosi się o większą przysłonę + niskie iso = statyw

do tego j/w krzywo, niesymetrycznie i kiepski WB. Pomysł ok, kadr nie
    brak sygnatury

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów