Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie pytanie o oprogramowanie do D70

Słuchajcie wersja Nikon Capture jest TRIAL 30 dniowa, co robicie aby mieć normalną ? Czy firma Nikon dla normalnie kupionego sprzętu nie dodaje pełnej wersji tylko trzeba ją osobno zakupić ?
    Wpisywałem nr seryjny aparatu ale to nie chwyta....czyżbym tylko mógł nacieszyć oko przez 30 dni ....

Moshica

Domyślnie

Niestety masz rację NC jest dostępny tylko w wersji trial, nic nie pomoże wpisywanie numerów aparatu, to nie działa (a powinno ).
    Dłuższa dyskusja na ten temat ceny NC prowadzona była :
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=10024

Tomek

Domyślnie

Nikon daje pełną wersję nikon view lub picture project. Oba te prograny sa bezpłatne i da się nimi obrabiac zdjęcia. NC to zaawansowane narzędzie, kórego możliwości można poznać bezpłatnie prze 30 dni. I mimo, że mi się to nie podoba niewiele w tej sprawie da się zrobić.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Człowiek wywala kupę kasy na aparat a takiego giganta jak Nikon nie stać na to żeby dołączyć pełne oprogramowanie do tego sprzętu.Ciekaw jestem czy w USA albo w Japonii traktują nabywców Nikonów w ten sam sposób czy jest to atrakcja tylko dla polaków
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Myślę, że ten trik z wersją trial jest dla wszystkich. Przeciez nie tłoczą specjalnych płytek dla Polaków. A z drugiej strony mogli nie dołączać wersji czasowej i wszyscy byliby zadowoleni . Chociaż dla producenta taka wersja jest niezłą reklamą.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Jak zawsze chodzi o... kase
    Pozdrawiam
    D70, N 18-70, N70-200 2.8 VR, 50 1.8, S 70-300 APO SM2, SB-800, LowePro Nova 5AW

Domyślnie

Moj aparat przyjechal ze stanow i w pudelku mialem tylko Picture Project. Ze strony nikonusa.com moge sobie sciagnac Nikon View i 30 dniowy trial Nikon Capture
    Wiec Wszyscy maja to samo

pozdrowienia

Witold

Domyślnie Re: pytanie o oprogramowanie do D70

Cytat Zamieszczone przez moshica
    Słuchajcie wersja Nikon Capture jest TRIAL 30 dniowa, co robicie aby mieć normalną ?
    wiekszość krakuje triala - jest jednakoż praktyka wysoce amoralna i niegodna naśladowania - prawdziwy Nikonianin wesprze swoją ukochaną firme kwotą 400PLN za pełną wersje, wdzieczny za opracowanie tak wspaniałego programu, jak NC!!! A firma dzieki skłonnym do poświeceń i oddanym użytkownikom, zapewne opracuje wreszcie w LBCast'cie jakąś nową fajową niskoszumową wysokorozdzielczą matrycke i dopiero bedziesz hepi!!!

Domyślnie

Ja uwazam ze slusznie ze program jest platny, bo przynajmniej maja dodatkowa motywacje zeby sie rozwijal i obecnie wyglada naprawde imponujaco. Gdyby nie bylo za niego kasy to pewnie by olali jego rozwoj i zostalby na poziomie NV. A tak co wersja to nowy calkiem przydatny ficzer. Z drugiej strony mysle, ze 500PLN za ten soft to lekka przesada. Za tyle mozna nabyc inne konkurencyjne konwertery (np. bibble) i miec mozliwosc zminy platformy sprzetowej (marki aparatu) bez koniecznosci kupowania nowej licencji. A tak kupujac NC, przy zmianie sprzetu na inny jestes skazany na Nikona, albo kasa poszla w bloto
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy
    Człowiek wywala kupę kasy na aparat a takiego giganta jak Nikon nie stać na to żeby dołączyć pełne oprogramowanie do tego sprzętu.Ciekaw jestem czy w USA albo w Japonii traktują nabywców Nikonów w ten sam sposób czy jest to atrakcja tylko dla polaków
    W Japonii traktują tak samo, słowo.
    Piotrek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów