Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mielec/Dębica

Domyślnie

to jak z tą sigmą jest ? wato ją kupić, taką używkę za 2,5k czy szkoda kasy ? oczywiście zakładam, że gdybym kupował to taką jeszcze na gwarancji i po oglądnięciu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrzesientomek Zobacz posta
    "Gravity zoom", czyli przypadłość Sigmy
    warto zauważyć, że nie tylko sigmy... moje canon 24-70 i 24-105 miały taką samą przypadłość

Domyślnie

Mój 35-70/2,8D ma to samo i też lżej się wyciąga niż wciąga. Ten typ tak ma i trzeba się z tym pogodzić. Piszę to kolejny raz, tyle że w innym wątku - jeżeli optycznie jest ok, a piszesz że jest, to olej "problem" i rób zdjęcia.
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

Warto ja kupić, granitu złom nie przeszkadza tak bardzo. A jest to dobry obiektyw. Ale niekiedy można go wyrwać trochę taniej niż 2,5
    N i pare gratów

Domyślnie

Wie ktoś może czy owa sigma jest w wersji z nowym lakierem ala sigma 85 czy tylko ten stary łuszczący?
    Σ Art 20mm 1.4, Σ Art 35mm 1.4, Σ Art 85 1.4, T 70-200mm 2.8 G2 zakurzony D600

Domyślnie

Miałem to przy sigma 17-70 dlatego ją sprzedałem.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Ja sigmy nie mam ale znam ten lakier stąd moje pytanie czy nowe wypusty są nieco odnowione czy takie jak te 1. Chce kupić używkę tego szkła, a wiem, że odsprzedanie złuszczonej sztuki mocno obniży wartość rynkową stąd pytanie czy szukać nowszej wersji (czy istnieje wersja z ulepszonym lakierem)
    Σ Art 20mm 1.4, Σ Art 35mm 1.4, Σ Art 85 1.4, T 70-200mm 2.8 G2 zakurzony D600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korkillus Zobacz posta
    to jak z tą sigmą jest ? wato ją kupić, taką używkę za 2,5k czy szkoda kasy ? oczywiście zakładam, że gdybym kupował to taką jeszcze na gwarancji i po oglądnięciu
    Moim zdaniem szkoda kasy. Weź poprawkę na to, że ostatnio jestem cięty na Sigmy, jak sobie poczytałem, w jaki sposób są budowane (boki optyczne klejone taśmą(!)) i jakie "przygody" mają ludzie usiłujący kupić poprawnie działającą (AF) sztukę 35/1.4. Ale serio, moim zdaniem można wydać 2,5K o wiele ciekawiej, niż kupując wątpliwej jakości zooma.
    Chociażby 28/1.8G. Albo pojechać na wypasione wakacje, podczas których lepiej mieć jedną czy dwie małe stałeczki i robić wypasione foty, śmiejąc się z pomysłu kupowania wielkiego, ciężkiego i wątpliwej jakości zooma.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów