Szukaj
Gdybym bał się "pożyczek" to musiałbym przestać wrzucać zdjęcia do netaChodzi bardziej o "wydruczki". Pytania i prośby o przesłanie na maila większego pliku bo zdjęcie tak się podoba, że chciałby delikwent sobie druknąć (z podpisem rzecz jasna, żeby nie było
) wcale nie są jakąś rzadkością. Co prawda na upartego jak się chce i wie jak, to się da, ale po co ułatwiać sprawę
![]()
A to czy plik ma 700, 800 czy 1600 px na bok to jakie to ma znaczenie dla odbioru? Jak mi się zdjęcie podoba to nie ma znaczenia czy oglądam je na 15" czy na 24", czy ma 700 czy 1000 px bo to i tak traktuje to jako podgląd do druku.
Bajecznie wykonana fotografia, nie ma sie oabsolutnie do czego przyczepic. Swietnie!
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Widać kwestia podejścia. Nie muszę na monitorze oglądać foty w przedziale co najmniej 1000 - 1600 px by ocenić czy kadr mi się podoba czy nie
edit: no chyba, że oglądamy zdjęcia onanistycznie na zasadzie - stopień rozmydlenia rogów kadru na szerokim kąciealbo FF, BF bateryjek. To tak, wówczas pełna zgoda
![]()
Foto rewelacja.
... i to jest jedyny aspekt, dla którego rozmiar nie ma znaczenia.
edit: Takiego onanizmu we mnie nie ma ale lubię dobre jakościowo zdjęcia.
Jak się daje duży rozmiar to "odpalają" jakość, plastyka, perspektywa zaczyna silniej działać. Bywa, że duży rozmiar to drzwi otwarte do "efektu WOW".
Ostatnio edytowane przez KuLeR ; 30-10-2012 o 23:54
Możemy sobie długo deliberować bo mamy odmienne zdania![]()
To nie rozmiar prezentowanego na forum zdjęcia jest ważny tylko druk (albo odbitka). Końcowy efekt wyczuwalny pod palcami. Monitor (w większości wypadków rozkalibrowany) to tylko ersatz.
Skontaktuj się z nami