Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: B&W

Domyślnie

Mimo, ze nie lubie takich zdjec to 2 podoba mi sie najbardziej....
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Moim zdanie sama dwójka w zupełności by wystarczyła.
    Pozdrawiam Mirek.
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Mirku, nie mogłem się opanować
    Tak naprawdę myślę, że najmniej pasuje tu panoramka [chociaż... ], pierwsze trzy są najbardziej spójne, chcąc pochwalić wszystkimi nie chciałem jednocześnie zakładać oddzielnych wątków, bo to bez sensu uważam. Dzięki!
    Pozdrawiam! =]

Domyślnie

Fajne, przypominają prace forumowicza "martineza". Jakby coś to biorę parzyste.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Dobre zdjęcia do testu:
    Które zdjęcie jest poprawnie kompozycyjnie skadrowane?

Odpowiedź moja jest taka:
    1. Nie jest w żadnym z mocnych punktów, ani istotnie je nie przecina. Są gdzieś w kadrze ale tak na prawdę jest nieporządek. Niekorzystnie przecięcie słupka przez horyzont.
    2. Kadr centralny z zachowaniem symetryczności. Prawidłowe przecięcie słupka przez horyzont. Skupienie uwagi na przedmiocie fotografowanym => dlatego też to zdjęcie się najbardziej podoba.
    3. Kadr centralny z przesunięciem horyzontu => niekorzystne ułożenie horyzontu powoduje, że fotka jest nie atrakcyjna. Lekkie przesunięcie horyzontu daje super fotkę patrz pkt 2
    4. Kompozycyjny NIEŁAD. Na 3 słupkach horyzont przecina przedmiot w tym samym identycznym jak na fotkach : 1,3,4 => niekorzystnym miejscu.

Zatem wybieram fotkę poprawnie skomponowaną: 2

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 30-10-2012 o 22:30

Uprawnienia umieszczania postów