Ja zaraz po kupnie aparatu używałem micro SD z przejściówką. Działa bez problemów zle zgrywanie, w porównaniu do extreme III, trwa długo.
Szukaj
Ja zaraz po kupnie aparatu używałem micro SD z przejściówką. Działa bez problemów zle zgrywanie, w porównaniu do extreme III, trwa długo.
microSD działają bez problemu.
Co do używania kart 8GB SD nie ma moim zdaniem sensu. Miałem taką sytuacje, chodziłem w Indiach jeszcze z Pentaxem + 8GB. Miałem w 80% wypełnioną kartę, aparat został skradziony. Przez to, że karta była duża nie zdążyłem jej zarchiwizować na dysku :]. Od tej pory używam 4GB. Ułatwia później np. archiwizować w kafejkach na dyskach DVD.
Jak widać każdemu służy karta o różnych pojemnościach osobiście 2x4Gb ale ostro przyglądam sie 8Gb i wrazie czego napewno sobie kupie choć można stracić jak tu piszą nie zawsze może działać więc ryzyk fizyk trzeba to sprawdzić kilka kart nigdy nie zaszkodzi a na dysku coraz moej miejsca![]()
Mam pytanie tak sobie chodziłem po necie i myśle nad kupnem tej karty 4gb 4 GB SanDisk SDHC EXTREME III 5 do D80 tylko pytanie mam jedno bardzo niska cena czy to czymś może skutkować??
niewiem czy to duza cena czy mala ja zaplacilem za swoja 8GB Extreme III cos kolo 160zl...... porownujac ta karte to wczesniejszego nonama ktorego dostalem dawien dawno w kicie to nie ma porownania... szybkosc zapisu na karcie jest odczuwalna no ale tez potrzebna jesli robisz duzo seryjnych strzalow![]()
FX
Bywa, że robimy dość istotne foty, dlatego nie ma sensu kupować byle czego (miałem kiedyś 3 szt "swissbit" z Techdaty z czego 1 padła 2-go dnia, następna po m-cu) obecnie wyłącznie Sandisk extreme.. bo ma najszybszy zapis i odczyt. A odnośnie archiwizacji, to coby nie dźwigać lapa zawsze mam ze sobą dysk OTG i 2-3 karty czyli ponad 80GB - na ogół wystarcza.
Odnośnie Sandiska, to bardzo dobre pamięci, tylko należy uważać przy zakupie bo dużo podróbek się pojawiło.
Więc moim zdaniem jakieś mega tanie Sandisk na aukcjach internetowych są bardzo podejrzane.
No właśnie, ja połakomiłem sie na cenę i kupiłem Sandisk 8GB Extreme III za 99zł w wersji OEM czyli bez niczego a teraz mam spore wątpliwości do oryginalności tej karty.
Mam wielką prośbę, czy mógłby ktoś z Was zrobić mi zdjęcie oryginalnej karty Sandisk 8GB Extreme III od spodu?
Posiadam oryginalna 1GB Extreme III i od spodu jest wytłoczone logo sandisk oraz nr seryjny i kraj pochodzenia a na tej za 99zł nie ma nic![]()
Z góry dziękuje za pomoc!
Skontaktuj się z nami