Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53
    Oszczędny w słowach Awatar Jarek S.
    Miasto
    Świeradów Zdrój

Domyślnie

Wiesz co dla mnie jest udręką iść z aparatem powiedzy kartą pamięci 2Gb na tuningowisko od czasu do czasu bywam na zlotach i wkurzam się gdy brakuje pamięci a nie daj boże w aparacie siada bateria także musze sobie kupić tego Gripa (dodatkowy akumulator ) dlatego ciągłe narzekam na brak miejsca w aparacie ale co będzie jak braknie mi miejsca na dysku obecnie korzystam z dysku 400GB a zdjęć mam na dysku 24Gb kupując D80 szybko trzeba będzie kupić nowy dysk.

Domyślnie

ciekawe czy sie spotkalismy na tuningowisku
    | D80 | T17-50 |SB 800 |

Miasto
    Świeradów Zdrój

Domyślnie

Może za rok będziemy mieli okazje się spotkać, ogólem w wrocławiu bywam co jakiś czas. A dobrze by było czasai pogadać otym i owym i czegoś się dowiedzieć bo do robienia konkretnych zdjęć to troche mi brakuje a jak siedze jeszcze i czytam o przepleniach zdjęcia to głowa mnie boli.

Domyślnie

Ja od dawna mam swoje zdanie, niech mnie ktoś przekona.

1. Źle się czuję, gdy idę na sesję i aparat mi wyświetla "212" zdjęć, już lepiej gdy jest to np. "320".
    2. Czasami trzeba się zabezpieczyć dość mocno: aparat pracuje w braketingu i robi i NEF-y i JPG. Daje to w sumie 6 szt. zdjęć do zapisania - za jednym naciśnięciem spustu migawki. Jeśli 320 podzielę przez 6 - to daje mi 53. Czyli tyle razy nacisnę spust i koniec karty. Niech każdy sprawdzi sobie w swoim D80 ile mu pokazuje monitorek....
    3. W takim razie bez karty 4GB nie ma co startować - tym bardziej, że karta DUCATI została kartą roku.
    4. Nie bez znaczenia jest też to, jak szybko te 6szt. plików aparat zapisze na kartę. Jeszcze jest niewiele szybkich kart SD - a na pewno nie ma ani jednej, na której można zapisać szybciej niż potrafi D80.
    5. Póki co, to CF prezentuje bardziej komfortowe podejście do tego tematu, niż SD - zarówno pod względem pojemności, jak i szybkości zapisu/odczytu.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Miasto
    Świeradów Zdrój

Domyślnie

wasilewk co fotografujesz pytam z czystej ciekawości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek S. Zobacz posta
    wasilewk co fotografujesz pytam z czystej ciekawości.
    Przeważnie landszafty, czasami jakiś reportażyk mały.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Miasto
    Świeradów Zdrój

Domyślnie

To masz już wprawe z aparatem ja dopiero zaczynam swoją przygode z apartaem.

Domyślnie

Ja do swojego D80 wsadziłem Sandisk 16GB, działa bez zarzutu. Wczesniej używałem 2GB, ciągły niepokuj toważyszył czy starczy miejsca itd. Teraz luzik. Moim zdaniem nie ma co dywagować zbytnio.Kupować pojemną karte i tyle,zwłaszcza ze ceny tych gadżetów ciągle spadają

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domelmel Zobacz posta
    Ja do swojego D80 wsadziłem Sandisk 16GB, działa bez zarzutu. Wczesniej używałem 2GB, ciągły niepokuj toważyszył czy starczy miejsca itd. Teraz luzik. Moim zdaniem nie ma co dywagować zbytnio.Kupować pojemną karte i tyle,zwłaszcza ze ceny tych gadżetów ciągle spadają

Popieram, za 8Gb trzeba dac okolo 80 zl a za 16 juz 130zl mozna miec, wiec nad czym tu dumac a nigdy nie wiadomo co sie komu przytrafi

Domyślnie

Hmmm.... A Panowie, powiedzcie mi, czy któryś używał może kart microSD z przejściówką? Wiem, że one nie są do tego celu, ale wala mi się kilka takich, więc można by je spożytkować Nie wiem, jakie są transfery, musiałbym czymś sprawdzić pewnie...
    D90|S17-50|N35 1.8|N50 1.8|S70-200|SB600|tanie studyjne klamoty
    10zł miesięcznie na jakąś fundację na rzecz dzieci - świata nie zbawisz, a kogoś uszczęśliwisz.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów