A jak bardzo chcesz kosmicznie to poczekać na Nikon V2, ale nie wiem czy się siostrze spodoba, bo mało komu się podoba .....
Szukaj
A jak bardzo chcesz kosmicznie to poczekać na Nikon V2, ale nie wiem czy się siostrze spodoba, bo mało komu się podoba .....
----------------- analogi ------------------
Coś mi się zdaje, że rozmiar typu lustrzanka, to nie tyle chęć posiadania dobrego sprzętu (może coś w stylu DXXXX +18-105), ile potrzeba lansu...
Jak nie ma ochoty targać większej torby dla lansu, to polecam bezlusterkowca typu sony/samsung z kitem lub może coś typu panas GH2 GH3 rozmiarowo większe i ma dużo przycisków na body...
Jakbym miał kasę, to bałbym nex6 -jeszcze niedostępny...
Ostatnio edytowane przez matys ; 28-10-2012 o 00:23
.
W sumie jak ma być do lansu, to niech kupi Zenita, zapłaci z 50 zł, a styl, że ho-ho! Tylko ciężko przerzucać z niego foty do instagramu
A tak serio to może jakiś bezlusterkowiec Samsunga? Taki NX11 wygląda jak spłaszczona lustrzanka, ma tryby auto, sądząc po opiniach w internecie optykę ma dobrą i tanią... Może się zmieścisz w 2000zł.
to be a rock and not to roll
To moze Nikon d3200? Polecam, a jak nie Nikon to Sony Nex5N
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
olympus pen?
zapomnialem o temacie, ale siostra wlasnie chce kupic a ja jeszcze nic jej nie polecilem.
nie to nie jest potrzeba lansu. jej maz ma wielkie dlonie a tez bedzie z niego korzystal![]()
Zobacz tego Soniacza RX-100 - naprawdę robi dobrą robotę.
A ja polecę Nikona P7700. Jasny obiektyw f2-f4, spory zakres ogniskowych 28-200 mm i bardzo dobra jakość zdjęć jak na kompakt, nawet na iso 800. Na imaging-resource.com wypada lepiej niż ten X10. Wykonanie i ergonomia też bardzo dobre.
Jeżeli ma to być kompakt dla osoby nie wtajemniczonej w tajniki fotografii, to polecam Canona G12/15, Nikon 1 lub jakiś Olympus z serii PEN. X10 nie jest dla laika, a P7700 jest za siermiężny dla kobiety.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Skontaktuj się z nami