Witam.
Troche ostatnio wydalem kasy na sprzet i gdy zona uslyszala haslo: lampa, to niemal spakowala moje moje rzeczy w czarne worki. Musialem wiec poszukac rozwiazania alternatywnego do lamp Nikona i stad padl moj wybor na lampe jessopsa dedykowana do Nikona.
Wiem, ze pod wieloma wzgledami (a moze pod kazdym?) to bedzie badziew, ale moze ten "badziew" w zupelnosci moze mi wystarczyc? I tu moje pytanie do Was: Dlaczego nie ta lampa?
http://www.jessops.com/online.store/...7558/show.html
Wczesniej nie mialem wiele z lampami zewnetrznymi wspolnego, wiec nie bardzo wiedzialem tez czego sie trzymac. Poszukiwania w necie rozwiazan alternatywnych do lamp Nikona spelzly na niczym, bo miotalem sie miedzy niezawodnoscia/kompatybilnoscia lamp Nikona i cena dla mnie nie do zaakceptowania a lampami Nissina czy Metza, o kotorych co chwile czytalem, ze sa nietrwale i zawodne, a rowniez wcale nie sa moim zdaniem tanie.
Spodziewam sie za chwile slow krytyki typu: a czego sie gosciu spodziewales? jak sie bierzesz za fotografie to licz sie z wydatkami etc.
Wyprzedzajac nieco tego typu "porady" chcialbym zwrocic uwage na fakt, ze jestem 100% amatorem, lampa jest/bedzie mi potrzebna 2-3 razy w roku (od wigilii do moze jeszcze jakichs urodzin), gdy oswietlenie zastane nie wystarcza do zrobienia rodzinie ladnych fotek i argumenty typu: ze ta sie przegrzeje, a tamta sie dluzej laduje sa dla moich potrzeb nieco odrealnione. Nie zamierzam (choc moze sie myle i to sie zmieni) uzywac lampy przy kazdym strzelaniu, tylko w syatuacjach gdy ustawienia w moim sprzecie nie pozwalaja na wykonanie ladnej fotki bez lampy + wbudowana lampa strzelajaca prosto w twarz osobom fotografowanym nie daje zdjecia, ktore spelnialoby moje oczekiwania.
Z gory dziekuje za wszystkie komentarze.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami