Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: MS Surface

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie MS Surface

Dziś premiera wraz z W8. Co myślicie o? Cena jest akceptowalna.

Domyślnie

to te laptopy microsoftu?
    Czekam z utęsknieniem gdyż android jest do dupy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    to te laptopy microsoftu?
    Czekam z utęsknieniem gdyż android jest do dupy
    Tablet z możliwością podpięcia klawiatury.

10,6'' na IPS, 32 lub 64GB, cena od 499$ (32GB), MicroSD, MicroHDMI, USB
    Na razie szperam po necie i szukam. Zżera mnie ciekawość ze względów programistycznych (jestem windowsowy)

EDIT:
    http://www.microsoft.com/Surface/en-US

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Też się interesuję...przede wszystkim, że jest na jego pokładzie Winda i powinna być możliwość drukowania (np. zdjęcia, dokumentu) wprost z tabletu - czego nie da się póki co zrobić z tabletem z Andkiem na pokładzie (mnie się jesczez nie udało).
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    Też się interesuję...przede wszystkim, że jest na jego pokładzie Winda i powinna być możliwość drukowania (np. zdjęcia, dokumentu) wprost z tabletu - czego nie da się póki co zrobić z tabletem z Andkiem na pokładzie (mnie się jesczez nie udało).
    A mi się udało
    ważne żeby pamiętać że problem powstaje tylko przy niektórych aplikacjach.
    Np. majac wgraną aplikację do drukarek brother mamy możliwość bezpośredniego wgrania obrazu do tej aplikacji i drukowania. Ale jeżeli przesyłamy plik z innej eplikacji do aplikacji brother - to już druk się nie uda
    ANDROID jest do dupy

Domyślnie

A mi się udało
    ważne żeby pamiętać że problem powstaje tylko przy niektórych aplikacjach.
    Np. majac wgraną aplikację do drukarek brother mamy możliwość bezpośredniego wgrania obrazu do tej aplikacji i drukowania. Ale jeżeli przesyłamy plik z innej eplikacji do aplikacji brother - to już druk się nie uda
    ANDROID jest do dupy
    Ja nie mam żadnych problemów z drukowaniem, ani na HP, ani na Xeroxie, czy Brotherze - wystarczy znaleźć odpowiednią aplikację.
    To nie Android jest do dupy, tylko producenci drukarek są do dupy, bo nie chce im się zrobić sterownika do androida....
    Tak samo można powiedzieć, że iPhone jest do dupy, bo nie ma nawigacji od Google...

Co do MS... jakoś nie wróżę przyszłości... widząc co wyprawiają z WP, to i tu raczej będzie podobnie - każda kolejna wersja to kompletna zmiana sprzętu i aplikacji...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Po obejrzeniu kilki recenzji Surface na zagranicznych portalach, wychodzę z założenia, że ten cały Surface to dziadostwo. Póki co dostępna jest odmiana z Windowsem RT, czyli wersja na procesory ARM, ale system chcę sprawiać wrażenie jakby był normalną wersją Windowsa. Jest opcja desktop, w której okienka są jak z Windows 7, ale aplikacje mońża instalować tylko z ichniejszego sklepu z aplikacjami, bo pliki .exe nie ruszają. Wyór aplikacji jest minimalny, a nie podejrzewam, żeby miało się to w przyszłości szybko zmienić, skoro jest póki co tylko jeden taki tablet, a pozostali producenci się na razie wstrzymali. Jedyne zalety, to że jest dostępny Office i normalnie wejście USB, dzięku czemu można podłączyć dysk, czy drukarkę. Ale o ile podłacznie dysku jest żadną nowością) to bez problemowe działanie drukarki już tak. Z drugiej strony, jakbym miał za każdym razem odłączać drukarkę od router czy kompa, to szybciej puścić dokument z chmury prosto na drukarkę.

Jako taką nadzieją są te wszystkie dziwne konstrukcje laptopo/tablety ze normalnym windowsem, ale w większości są zdecydowanie cięższe od innych zwykłych tabletów na rynku, a też czas pracy na baterii pewnie nie będzie oszałamiający. Więc będzie to bardziej laptop niż tablet, a zwykle nie taki cel przyświca przy kupnie małego, lekkiego tabletu.

Domyślnie

nie pocieszyłeś mnie... myślałem że lightrooma będzie można odpalić

Domyślnie

nie pocieszyłeś mnie... myślałem że lightrooma będzie można odpalić
    Będzie też wersja z normalnym Windows 8, ta jest na procesory ARM.
    Microsoft miał już daaawno temu tablety ale rynek jeszcze nie był na nie gotowy jak i nie mieli dostępnego takiego hardware
    Ostatnio edytowane przez jatoja2 ; 03-11-2012 o 12:12

Domyślnie

Niedlugo bede mial surface do pomacania i bede mial okazje rozmawiac z developerami softu na Win8/surface, etc. Po tym co dotychczas widzialem to mysle, ze zabawka calkiem fajna.
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów