Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: MS Surface

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    A mi się udało
    ważne żeby pamiętać że problem powstaje tylko przy niektórych aplikacjach.
    Np. majac wgraną aplikację do drukarek brother mamy możliwość bezpośredniego wgrania obrazu do tej aplikacji i drukowania. Ale jeżeli przesyłamy plik z innej eplikacji do aplikacji brother - to już druk się nie uda
    ANDROID jest do dupy
    Ja nie mam żadnych problemów z drukowaniem, ani na HP, ani na Xeroxie, czy Brotherze - wystarczy znaleźć odpowiednią aplikację.
    To nie Android jest do dupy, tylko producenci drukarek są do dupy, bo nie chce im się zrobić sterownika do androida....
    Tak samo można powiedzieć, że iPhone jest do dupy, bo nie ma nawigacji od Google...

Co do MS... jakoś nie wróżę przyszłości... widząc co wyprawiają z WP, to i tu raczej będzie podobnie - każda kolejna wersja to kompletna zmiana sprzętu i aplikacji...

Domyślnie

No cóż - po przejściach z 2 urządzeniami opartymi na androidzie - według mnie ten system jest tragiczny.
    Do zabawy bardzo proszę - do poważniejszych zadań - dramat.
    Co do drukowania - sterownik jest ok. Cos jest z wymianą danych pomiędzy programami -

Domyślnie

Tak z ciekawości to czego Ci brakuje, bo mi się wydawało, że używam go nie do zabawy ale muszę się mylić skoro się nie da?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Niestety to właśnie jest problem Microsoftu, zabawka całkiem fajna, ale tak jak na Windows Phone tak i tutaj, wsparcia i aplikacji sensownych doczekać się będzie ciężko.
    Mysle ze nie do konca. Microsoft kupe kasy wklada zeby zachecic ludzi do programowania na Windows Phone, Robienia aplikacji typowo pod surface etc. Sa rozne programy gdzie za aplikacje mzona dostac nagrody od MS, etc. Dodatkowo kategoria Na Imagine Cup, etc. W tej chwili aplikacji jest malo bo i system jest bardoz malo popularny, ale jezeli zacznei sie stawac bardziej popularny - aplikacje na pewno beda. Latwosc pisania apliakcji w .NET na rozne "platformy" i ilosc elementow ktore mozna uzywac we wszystkich ( latwosc przeniesienia aplikacji, jedynie w wiekoszsci przypadkow wymagajaca drobnych zmian w interface ) sa spora zaleta Rodziny systemow Windows posiadajacych metro.
    Moze ostatnio za duzo kontaktow mialem z ludzmi zwiazanymi z MS i piszacymi aplikacje w .NET, ale jestem optymista jezeli chodzi o ilosc aplikacji na nowe systemy windows.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Najbardziej brakuje mi oczywiście programów typu lightroom
    Natomiast do absolutnej rozpaczy doprowadzają mnie sytuacje gdy system ma tak pokręcony sposób obsługi pól tekstowych że nie potrafi przenieść widoku pola tak żeby było ono widoczne podczas pisania (dzieje się to losowo)
    system kopiowania i wklejania
    system obsługi plików graficznych gdzie nei wszystkie programy widzą wszystkie katalogi ALBO system nie uwzględnia podprogramu który widzi wszystkie katalogi
    i tak mógłbym wymieniać jeszcze trochę problemów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    W tej chwili aplikacji jest malo bo i system jest bardoz malo popularny, ale jezeli zacznei sie stawac bardziej popularny - aplikacje na pewno beda.
    I tu się właśnie zaczyna to co jest problemem rozwiązań MS - będzie więcej programów gdy będzie bardziej popularny ale nie będzie bardziej popularny dopóki nie będzie więcej programów.
    Przespali niestety bum, w trakcie którego takie rzeczy mogły przejść z jednego prostego powodu - bo Andek był nowy i ludzie używali go nawet jak tylko dzwonić się z niego dało, bo nawet porządnie smsa napisać się nie dało.

Najbardziej brakuje mi oczywiście programów typu lightroom
    Nie sądzę, żeby były dostępne na jakimkolwiek telefonie...
    Jeśli będą (może są, nie wiem nie sprawdzałem) to bardzo obcięte wersje, tablet musiałby mieć z 15'', żeby dało się na nim komfortowo pracować z taką ilością pól/przełączników

Natomiast do absolutnej rozpaczy doprowadzają mnie sytuacje gdy system ma tak pokręcony sposób obsługi pól tekstowych że nie potrafi przenieść widoku pola tak żeby było ono widoczne podczas pisania (dzieje się to losowo)
    No cóż, to rzeczywiście potrafi dobić, ale to nie jest wina androida, tylko twórcy aplikacji, więc tak samo będzie na każdym systemie...
    system kopiowania i wklejania
    A co Ci w nim przeszkadza, wprawdzie nie robię tego częściej niż raz/dwa razy w miesiącu, ale co w tym jest nie tak?
    system obsługi plików graficznych gdzie nei wszystkie programy widzą wszystkie katalogi ALBO system nie uwzględnia podprogramu który widzi wszystkie katalogi
    i tak mógłbym wymieniać jeszcze trochę problemów
    No cóż, to jest coś do czego się po prostu trzeba przyzwyczaić.
    Trzeba też wiedzieć, że to kwestia programistów, niektóre programy (odtwarzacze muzyczne na przykład) mają w konfiguracji listy ścieżek do przeszukiwania, nie wiem dlaczego w graficznych, nikt nie potrafił tego zmajstrować...
    Ja już się przyzwyczaiłem, wiem gdzie i co wgrywać i już mi to nie przeszkadza...

Domyślnie

Co do drukowania - sterownik jest ok. Cos jest z wymianą danych pomiędzy programami -
    Większe problemy miałem z Windowsem na palmach niż Androidem.
    Co do samej wymiany danych między aplikacjami, to Android nie ma wiele do gadania. Jest taka aplikacja jak Send2Print (niestety już nie rozwijana), dzięki której można drukować na dowolnej drukarce sieciowej. Nie miałem żadnych problemów z drukowaniem ani dokumentów, ani zdjęć, czy całych stron www bezpośrednio z przeglądarki. Tak więc to twórca aplikacji do wydruku odpowiada za odpowiednie przyjęcia danych z zewnętrznych aplikacji i 100% coś tu schrzanili.
    Gdyby to Android miał problemy, to zapewne również nie działało by przesyłanie plików przez BT z aplikacji, które tego same nie obsługują.

Co do MS Surface - najbardziej śmieszy mnie to, że MS reklamuje, że Windows na telefony i tablety będzie wpełni kompatybilny z tym na PC-ty. Tak właśnie powstają mity...
    Jest PC-towy Surface (z core i5) i jest "tani" tablet z ARM... Dwa różne urządzenia, które nie są ze sobą zgodne poza wymianą danych.
    Zastanawia mnie teraz jak MS chce zrobić, aby taki telefon z W8 mógł odpalić aplikację z komputerowego Windowsa... gdzie do samego uruchomienia wielu aplikacji potrzeba bibliotek, które zajmują kilkaset MiB... nie wspominając już o innej architekturze CPU.

Co do systemu Windows RT - wątpię aby przyjął się podobnie jak Android - na razie zbyt dużo ograniczeń sprzętowych. W tej chwili wg. MS, obsługuje nie tyle architekturę ARM, co procesory nVidia Tegra 3.

Domyślnie

Mi to wisi i powiewa czy problem lezyw samym systemie czy w oprogramowaniu do niego
    Działa coś słabo/źle lub dobrze - koniec kropka

Domyślnie

Mi to wisi i powiewa czy problem lezyw samym systemie czy w oprogramowaniu do niego
    Działa coś słabo/źle lub dobrze - koniec kropka
    Czyli jak nie działa Ci robot kuchenny to wymieniasz całą kuchnię?

Jeśli ściągasz aplikację, która nie działa to ją wywal i znajdź taką, która będzie, wiem że to irytujące, że nie wszystko zawsze i do wszystkiego, ale taki rzeczy to tylko w... Apple...

Domyślnie

Ale w windows mi wszystko działa...

A co do apple - mam znajomego grafika - zaprzecza tym mitom co do niezawodności apple i jego systemu

aaa wróć - przestał mi działać PS CS3 - nie wczytuje plików ale trial 6 działa doskonale
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 03-11-2012 o 13:44

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów