Close

Strona 4 z 73 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 725
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vivvaldi Zobacz posta
    ...
    Może faktycznie chodzi o to że trial?
    Jak daleko sięgnę pamięcią, to trale C1 miewały pełną funkcjonalność, więc jeśli się coś w tym temacie zmieniło, to niezbyt to o Phase One z mojego punktu widzenia świadczy.

... ale to ich zabawki i mogą wszak robić z nimi co im tylko do głowy przyjdzie, choć wydaje się to mało eleganckie.
    Medice, cura te ipsum.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vivvaldi Zobacz posta
    Dziwne...ja miałem problem z 6 tez w wersji trial instalowałem to działo się to samo co u Ciebie natomiast 7 już miałem pełną poniewaz kupiłem v.6 i upgrade dali mi za darmo bo po tygodniu 7 się pojawiła. Może faktycznie chodzi o to że trial?
    No to po co jest trial jak nie można go sprawdzić

Domyślnie

ja mam W7 64, C1 trial 7.0.1 i działa wszystko w najlepszym porządku

Manfred
    może otwierasz zdjęcia, które są zapisane tylko w trybie do odczytu? na thumbnails są w rogu (nie pamiętam którym) małe ikonki w kształcie oka - w takiej sytuacji trzeba zmienić parametry zdjęcia. Może też otwierasz zdjęcia na nośniku, który nie jest przeznaczony do zapisu /pod C1/ jak np płyta DVD
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Tak w każdym zdjęciu mam to oczko. W takim razie jak to zmienić? Nośnik to dysk zewnetrzny.

Domyślnie

no to jesteśmy w domu - wszystko za chwilę Ci ruszy
    Sposobów jest kilka ale najważniejsze abyś operacje wykonywał pod prawami administratora (w windows)
    1. przekopiuj zdjęcia z dysku zewnętrznego na stacjonarny i z powrotem na dysk zewn. ale do innego katalogu - u mnie to działało
    2. lub czyli drugi sposób - zmień atrybuty plików zdjęciowych: ctrl+A (zaznacz wszystko) i prawy klawisz myszy, właściwości i odznacz/zaznacz właściwe okienka typu "do odczytu" - u mnie to nie zawsze działało

Mi takie rzeczy się dzieją gdy podpinam dysk do innego kompa, gdzie jest inny administrator. Teraz już tak nie robię - jeśli chcę obrabiać zdjęcia na drugim kompie to po prostu przenoszę cały katalog ze zdjęciami na "penie" a dysku zewnętrznego już nie ruszam

...jak nie pomoże to pisz - będziemy dalej działać
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Jakiekolwiek zdjęcie czy to na dysk zew czy wew jest opatrzone okiem cyklopa. Sprawdziłem każdy plik z powyższych dysków i nie jest opatrzony znaczkiem ze tylko do odczytu. Ki pieron?

Domyślnie

wchodzimy tu na grząski grunt praw, uprawnień do obsługi plików - nadawanych przez administratora Windows: niewiele wiem w tym temacie. Pomóc może ktoś obeznany w Windows - nie musi nawet słyszeć o C1
    Czy na Twoim stacjonarnym kompie logujesz się jako uczestnik czy jako administrator? Czy próbowałeś pod administratorem zrzucić zdjęcia z aparatu bezpośrednio na dysk wewnętrzny?
    Jak C1 widzi te zdjęcia?
    Czy masz możliwość formatowania jednego z dysków wewnętrznych (zakładam, że masz co najmniej dwa)? lub tego zewnętrznego - nie mówię, że to pomoże ale ja pewnie bym tak zrobił i wtedy tu zrzuć zdjęcia z aparatu
    .

Domyślnie

PiotrPJ coś w tym jest, tylko jak wyjaśnić to jak miałęm identyczny problem jak manfred było tylko "oczko" a po przeinstalowaniu gdzie plików nie dotykałem i dodatkowo były na twardym dysku, zaczęło działać? C1 v.6 wydaje mi się że gdzies indziej jest pies pogrzebany nie w samym windowsie ale mogę się mylić.
    Me, Myself and I. Nikon i słoików kilka. BLOG

Grzegorz Wasylko

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

jestem jedynym i wylacznym administratorem kompa plikow etc. Wszystkie operacje na plikach obrobka byly robione na W7 i C1 6. Nawet jak uzyje czytnik kart czy to zewnetrzny czy to wbudowany to i tak jest ikonka na zdjeciu. Dzis zainstaluje program na innej jednostce i zobacze czy wystepuje jakis problem.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Przepraszam wszystkich za zawracanie tyłka. Oczywiście wszystkiemu jest winien manfred. Miałem założone konto z prawami administratora na W7. To jest za mało. Odblokowałem konto administrator. Moje stare konto usunąłem. Zalogowałem się na konto administrator i HURA wszystko w C1 7 dziala jak należy. Echhh cywilizacja

Strona 4 z 73 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów