Jeśli jakiś program w miejsce odzyskiwanych świateł daje mi kolor różowy - to jest to dla programu pełna dyskwalifikacja, obojętne, czy robi to dziesięcioma suwakami czy jednym. LR mi nigdy takich jaj nie zrobił, musiałbym się o to specjalnie postarać, czyli dać jakiś zafarb, czy coś...
Dlatego założylem nowy wątek (gdzie dawalibyśmy RAWy) i skąd każdy by sobie mógł pobrać surowego RAWa i samemu spróbować.
Prawdę mówiąc C1Pro nie może być tak zły, jak zaprezentował Cichy na zdjęciu z kotkiem. Myślę, że po prostu w gąszczu ustawień, profili, itd gdzieś czegoś nie zaznaczył albo zaznaczył za dużo, a może ma burdel w profilach - ludzie wierząc w ich magiczną moc naprawdę ich nadużywają, w dodatku mylą te do monitora z tymi do body, a na to wszystko zakładają jeszcze te z ColorCheckera, a na to wszystko te ściągnięte z sieci typu Nikon-D4-colors i mają wspaniały przykład pomieszania z poplątaniem, z którego nie wyjdą nigdy z żadnym zdjęciem na prostą.
Gdyby mieć surowego RAWa okazałoby się, który program sobie poradzi lepiej, łatwiej, a może przyjemniej - po to właśnie założyłem ten ww wątek... Każdy sobie ściąga do siebie i próbuje na swoich ustawieniach...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami