Close

Strona 24 z 73 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 725

Domyślnie

Próbuję, próbuję i nic. Nie dostaję emaila z numerem do 7. Czyżby promocja ze strony http://www.dphotographer.co.uk/captureone/ przestała działać?
    Trochę bloguję.

Domyślnie

Cały czas zaglądam. Rozumiem, że Wy nie macie takiego problemu? Może mój email już mają w bazie, bo rok temu testowałem triala COP i stąd mnie tak traktują? Nie mam pojęcia.
    Trochę bloguję.

Domyślnie

@Bielack,
    te potwierdzenia z PhaseOne przychodzą często do spamu. Dlaczego? Nie wiem , nie rozumiem i w zasadzie nie interesuje mnie to , jesli potrfaie z tym funkcjonowac.
    Trial nie powinien ci w niczym przeszkadzac. Ja mialem triala (pewnie tak jak ty) i mi zadzialo ( bylo w spamie , co mnie zdziwilo jak powyzej napisalem)

Domyślnie

Śmieszna sprawa: dwa konta pocztowe na Zanbox.pl (dwie różne domeny, w tym jedna z .com na końcu), trzecia skrzynka (domena *.info) na Kei.pl - nic nie przychodzi. Przypomniałem sobie o skrzynce Googla - pięć sekund i dostaję emaila. Faktycznie, do spamu, ale jednak.

Update.
    Dotarł email na skrzynkę serwera Kei.pl
    Napiszę z pytaniem do załogi Zenbox.pl
    Trochę bloguję.

Domyślnie

Faktycznie, na konto od Google przychodzi w mig.

Oszczędny w słowach Awatar sonicq
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Może używają 'Gugl dla biznesu' i mają skrzynki na ich serwerach, wtedy mail przyjdzie błyskawicznie.

Wczoraj bawiłem się z demo 8-semki. Zapadła decyzja o zakupie 8 zamiast LR (głównie dlatego że wyjdzie taniej i chyba mogę liczyć w przyszłości na lepsze wsparcie niż w LR pudełkowym). Jedyne co mi trochę mniej odpowiada na tę chwilę i do czego udało mi się dobrać to: stempel działa wg mnie gorzej albo nie umiem z niego sprawnie korzystać, no i druga rzecz która działa nieco inaczej to wyostrzanie. Jest jakieś takie nachalne, daje brzydszy efekt jak dla mnie, ale może to kwestia gustu. W LR zdawało się być bardziej naturalne. Tutaj jakby przytłaczają powstające białe piksele czy jakiś taki inny efekt, nie potrafię sprecyzować. Co o tym myślicie?
    Co do pracy ze stemplem to lecę na jutuba może znajdę coś co usprawni jego działanie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sonicq Zobacz posta
    Może używają 'Gugl dla biznesu' i mają skrzynki na ich serwerach, wtedy mail przyjdzie błyskawicznie.

Wczoraj bawiłem się z demo 8-semki. Zapadła decyzja o zakupie 8 zamiast LR (głównie dlatego że wyjdzie taniej i chyba mogę liczyć w przyszłości na lepsze wsparcie niż w LR pudełkowym). Jedyne co mi trochę mniej odpowiada na tę chwilę i do czego udało mi się dobrać to: stempel działa wg mnie gorzej albo nie umiem z niego sprawnie korzystać, no i druga rzecz która działa nieco inaczej to wyostrzanie. Jest jakieś takie nachalne, daje brzydszy efekt jak dla mnie, ale może to kwestia gustu. W LR zdawało się być bardziej naturalne. Tutaj jakby przytłaczają powstające białe piksele czy jakiś taki inny efekt, nie potrafię sprecyzować. Co o tym myślicie?
    Co do pracy ze stemplem to lecę na jutuba może znajdę coś co usprawni jego działanie
    DOSKONAŁA DECYZJA.
    Może w kilku kwestiach rozwiązań użytkowych CP1 odstaje od LR ale jeśli chodzi o kolory, to LR (ACR) może wiązać buty CP1.
    Do czasu przesiadki z ACR kombinowałem z color checker, profilami itp... i nigdy nie byłem zadowolony.
    W CP1 już dawno nie wyjmowałem color checker a zieleń i niebieski czy skóra to banalna zabawa

No i jest jeszcze coś... teraz wszyscy używają LR, szczególnie ślubniacy, i gotowych presetów do LR co sprawia, że wszystkie zdjęcia są na jedno kopyto... wieje nudą.
    LR stał się taką zabawką dla początkujących i niewymagających.

Ps. no i bałagan, który robi LR na dyskach to już odrębna sprawa.

Domyślnie

siedemczwartych ja mam jakoś problem właśnie z kolorkami w CP1 - nie umiem nad nimi zapanować - czy korzystasz z np. d750 generic i później mieszasz suwaczkami, czy masz może jakieś gotowe naturalne profile dla CP1. Jeśli to możliwe czy mógłbyś mi przesłać jakiś gotowy profil ICC/ustawienie (jeśli takowy masz i chcesz go udostepnić ) - jakoś kiepsko sobie z tym radze w CP1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    siedemczwartych ja mam jakoś problem właśnie z kolorkami w CP1 - nie umiem nad nimi zapanować - czy korzystasz z np. d750 generic i później mieszasz suwaczkami, czy masz może jakieś gotowe naturalne profile dla CP1. Jeśli to możliwe czy mógłbyś mi przesłać jakiś gotowy profil ICC/ustawienie (jeśli takowy masz i chcesz go udostepnić ) - jakoś kiepsko sobie z tym radze w CP1.
    Mam D750 i D4s i miałem D3s wczesniej.
    Nigdy nie wgrywałem żadnego profilu do CP1.
    Otwieram RAW i gmeram suwaczkami.. trwa to chwile.

Sprawdź wszystkie ustawienia koloru:
    PREFERENCJE / KOLOR / PERCEPCYJNY
    KRZYWA - FILM STANDARD

Strona 24 z 73 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów